Monday, March 4, 2013

Bagaimana Omega 3 fatty acid membakar lemak


Ramai yang bertanya..omega ni dari minyak ikan??? tapi amcm boleh membakar lemak dan berfungsi untuk kesihatan lain-lain??? 


Ya...Omega Guard ni bukan ubat..Omega HANYA Vitamin ...Dan selain untuk BAKAR LEMAK ianya  untuk kencing manis, darah tinggi, kolesterol, jantung atau IQ kanak-kanak, malah ianya sangat berkesan untuk MEMBAKAR LEMAK. 

HANYA DENGAN PENGAMBILAN 3 BIJI SEHARI...


                                        





Rupanya sekarang Lecithin dah ada persaingan utk membakar lemak..

Produk tersebut ialah OMEGA GUARD... Ianya sangat berbeza sekali dari segi harga, keberkesanan dan jumlah pengambilan. Saya suke sekali menyarankan supaya customer mengambil OMEGA GUARD kerana walaupun harganya sedikit mahal, tp blh nampak kesan dalam masa yang singkat. Tapi, tak bermaksud, lecithin tu tak bagus, lecithin mempunyai fungsi yang tersendiri di samping membakar lemak... Terpulang pada kemampuan dan budget masing2 ye ;)

Dalam minyak ikan OMEGA fatty acid mengandungi DHA dan EPA

                                      
Ye ke omega ni boleh bakar lemak?

''Fish oil supplements may help overweight people and people with high blood pressure to lose weight, according to the National Institutes of Health. Omega-3 fatty acids or polyunsaturated fatty acids, are found in fish oil. They are considered essential to your diet because your body can't make them.''
http://www.livestrong.com/article/276633-omega-3-fats-weight-loss/

Macam mana fatty acid boleh bakar lemak ye?

Omega-3 fats

Omega-3 fats help you burn fat by helping your body respond better to a hormone called Leptin (Leptin is the Greek word for thin)

Leptin tells your body (your brain) to suppress your appetite making you eat less so you can maintain or lose weight

Leptin increases your metabolism by increasing your thyroid output (your thyroid regulates your metabolism)

Leptin also causes your body to burn fat for energy so

If your body isn't responding well to Leptin then the reverse happens - You'll be hungrier, and you'll store more fat so… You can take Omega-3 fats to help your body respond much better to Leptin so you can increase your fat-burning metabolism and

Omega-3 fats are found in salmon, flaxseeds, nuts, Omega-3 supplements and these other 79 foods sources of Omega-3 fats and…

3 more ways Omega-3 fats help you lose weight is…

  1. Omega-3 fats help you control your hunger by stabilizing your blood sugar levels 
  2. An Australian study showed that when people took Omega-3 fats while on an exercise program burned more fat than people who Only Exercised (without taking Omega-3 fats) and people who exercised & took other types of fat and…
  3. Studies done in Japan & The Czech republic suggest that Omega-3 fats prevent the creation of ugly body fat and these same studies suggested Omega-3 fats promote more fat burning.
http://www.nowloss.com/good-fats-that-burn-fat-help-you-lose-weight.htm


Dan dengan senang hati..saya sentiasa berkongsi ceritera dengan semua..
boleh je cari saya kat blog# fb # whatsapp # call # sms

1. LIKE fanpage  | Kedai Vitamin  |

    (anda mungkin bertuah memenangi hadiah dari saya dengan hanya perlu LIKE sahaja)

2. PM saya di fb | Linz Shopee  |

3. SMS/ Whatsapp saya | 017-5836865 |
4. Email | admin@ibuvitaminshop.com  | dinzlin@ymail.com |



  maklumat perkongsian dari anisglobal.blogspot                                

No comments:

Post a Comment