Saturday, September 29, 2012

GROWTH SPURT


Apa yg mommies perlu faham tentang GROWTH SPURT a.k.a BERALIH BULAN untuk si manja kita...dan..apa yg perlu kita lakukan ye...jom baca kat entry ini ----->>>>>>>>>>>>>

Bagi kebanyakan ibu baru yang menyusukan anak mereka, hari hari dan minggu minggu awal merupakan ‘stresful day’ dan penuh cabaran. Mana nak kejar masa berehat, mana nk tunggu sakit luka perineum atau c-sec stictch sembuh. Mana nak mandikan anak, susukan anak. Belum campur tolak anak menangis tak tentu pasal lagi. Namun, sepanjang 4-6 minggu berlalu, anda makin boleh ‘cope’ dgn jadual baru anda. dan biasanya selepas 2 bulan, anda melalui tempoh penyusuan dgn rasa gembira dan mudah.
Perlu diingat bukan semua baby serupa. Anak saya tidak sama dgn anak puan2 sekalian. Ini diperakui oleh anda yang sudah biasa menyusu anak lebih dr seorang. Ya, tidak sama! Sesetengah baby kelihatan menyusu dgn sedikit tetapi kerap, manakala setengah baby hisap dgn gelojoh dan betul2 tumpu perhatian pd hidangan mereka setiap feeding time. setengah baby pula fussy baby, setengah pula perhatian menyusu mudah terganggu dgn perkara lain. Tapi mama, jika anak anda seorg yang fussy feeder/cerewet, anda jgn terus jump into conclusion yang baby anda nak bercerai susu dgn anda. This kind of situation selalu berlaku. Ingatlah, ialah hanya sekadar membawa maksud si kecil ini mempunyai a healthy interest terhadap benda lain, tetapi masih gembira memperoleh khasiat daripada ibunya.

SEMAKIN CEKAP =)
Apabila bulan2 berlalu, anda dapati bahawa breast anda yang dahulunya penuh dan engorged sebelum setiap penyusuan namun kini kurang penuh dan meleleh seperti tempoh berpantang. Jgn panik, anda. Keadaan ni tak bermaksud susu yang anda hasilkan semakin kurang atau sudah “kering”, tetapi ia membawa maksud penghasilan susu anda semakin CEKAP dan tubuh mama sedang menghasilkan kuantiti susu yang bertepatan dengan permintaan/keperluan baby anda. Disini lah konsep supply and demand mengambil tempat. Jadi, jika anda kerap menyusukan baby ‘on demand’ atau bila2 masa baby perlu, tidak akan ada istilah susu kering atau tak cukup susu.

Pada satu kes:
“Semalam adik? happy sgt, suka main & ketawa. Hari ini, dia hendak menyusu sepanjang hari dan berdakap je. Kenapa ni? Susu mama tak cukup ke? adik nak makan nestum ke? Perut adik kembung ke? Adik kena sampuk ke?”


Tahukah anda baby sedang mengalami “Growth Spurt” ataupun “Pecutan Pertumbuhan” atau macik2 ckp “beralih haribulan”. Time ini selalunya takde angin takde ribut baby meragam sepanjang hari. Kdg2 as "ayah" pun boleh tension dan gelabah, betul tak? Jgn panik . Baby bukan kena sampuk. Kalau check perut baby x kembung jgn pulak susah hati fikir benda lain. Memang inilah perkara biasa anak2 kecil esp yang baru masuk 10 hari, 3 minggu, 1 bulan, 3 bulan, 4 bulan, 6 bulan, 9 bulan (mengikut umur baby + – ). Tubuh baby memerlukan lebih bnyk susu dan baby perlu sampaikan hakikat ini pada breast inunya. Dia sdg menghantar signal dgn menghisap lebih bnyk dr biasa, atau cerewet dr biasa dan sedang memberitahu tubuh mama supaya hasilkan lebih susu utk perkembangan tumbesarannya. Dan tubuh anda akan hasilkan lebih bnyk susu pd hari-hari berikutnya (jika anda menyusu baby lebih kerap pd hari ‘mengamuk’ nya).

Mommies jgnlah runsing. Tubuh anda pasti dpt menyediakan bekalan secukupnya. Anda hanya perlu beri peluang, perhatikan tanda-tandanya ~ maksud saya disini bila anda lihat baby hendak menghisap dgn lebih kerap, pastikan anda memberi baby peluang itu. PLEASE ya mommies, dont OFFER any nestum/food (For baby below 6 months) formula milk or pacifier (puting getah tiruan) kerana ini definitely akan menghalang baby menyampaikan mesejnya kepada breast si mama. Ini akan menyebabkan gangguan kitaran supply & demand anda and menyebabkan baby akan semakin lapar dan susu mama mula kering/kurang.
Penting disini utk mama tidak panik unless baby ada menunjukkan ciri2 yang tidak normal dr kebiasaannya seperti menangis sehingga biru kehitaman atau apa2 yang dianggap “bukan dlm kes growth spurt”. Ya-lah mommies, u know ur baby better than others =)

Alhamdulilh....Syukur..mommies..semua da faham kan....jadi tk de masalah yg tak boleh diselesaikan...insyaallah...


credit to; mamaqaireen

Tuesday, September 25, 2012

OMEGA GUARD

Alhamdulilah...

Bercerita tentang OMEGA GUARD Shaklee...
gembiranya saya bila ramai ibu-ibu yg membuat pilihan bijak untuk si manja mereka dgn pilihan yg terbaik.untuk ibu-ibu yg berdiet ranai yg memilih OMEGA GUARD juga..,

Jom baca entry untuk si manja kita..



Kelebihan OMEGA GUARD Shaklee,.Salah satu ialah minyak ikan terbaik di dunia..Shaklee Omega guard diekstrac dr ikan laut air sejuk. OMEGA GUARD adalah 3kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan. Berbanding dgn product lain dipasaran, OMEGA GUARD merupakn ikan paling tulen diduniayg mengandungi rangkaian spectrum penuh 7jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALAdan byk lg..Satu kajian Omega guard dpt membekalkn 905mg asid lemak omega-3 EPA dan HDA.

Manfaat @ kelebihan OMEGA GUARD Shaklee

1. Asid lemak :omega -3 merupakn asid lemak, yg penting yg tak dapat di hasilkan oleh badan kita.Omega -3 dari asas tumbuhan tidak boleh ditukarkan kepada EPA dan DHA secara berkesan oleh badan.

2. Mencegah penyakit saluran darah dan strok : 
      DHA& EPA boleh menentang thrombosis, tekanan darah tinggi yg lebih rendah dan kepekatan darah, melincirkan saluran darah, dan perederan darah yg. lancar. Dengan itu, ia efektif untuk membantu mengekalkan tekanan darah normal dan ketegangan di leher atau sakit kepala. Merendakkan kolestrol, menghindar pembekuan darah didalam badan, membantu mengekalkn tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL, mengawal masalah obesiti, mencegah arteriosclerosis, myocardial infarction, membantu mengurangkan risiko penyakit jantung.

3, Membantu tumbesaran & perkembangan otak janin dan membantu perkembangan memori :
      DHAadalah nutrien utama untuk otak, sustem saraf dan retina. ia penting terutamanya pada 3 bulan terakhir perkembangan otak janin semasa dalam kandungan. Susu ibu mengandungi kandungan DHA yg tinggi.

4.  Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru: 
        Membantu mengawal sistem imun seperti memperbaiki alahan kulit, psoriasis, demam, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE, dan penyakit buah pinggang.

5.  Menentang ksnser : 
       Kajian yg dibuat menunjukkan bahawa Omega-3 boleh mencegah kanser paru-paru, payudara, prostat, dan kolon. Ia juga boleh meningkatkn enterogastritis, merangsang kesihatan hati sekepas pembedahan dan membantu pankreas pesakit kanser untuk berfungsi dgn lebih effektif.

6.  Memelihara fungsi-fungsi sendi : 
      Paras asid lemak larut dala, tisu rawan. Oleh itu ia boleh mencegah kemysnahan enzim yg membentuk tisu rawan. Omega jg dapat mencegah arthritis, memelihara fungsi-fungsi sendi dan gout dgn effective.



BERMINAT??? dan Ingin tahu lebih lanjut ???


1. LIKE fanpage  | FirstChoice e-Shop  |
    (anda mungkin bertuah memenangi hadiah dari saya dengan hanya perlu LIKE sahaja)

2. PM saya di fb | Linz Shopee  |

3. SMS/ Whatsapp saya | 017-5836865 |






















Monday, September 24, 2012

APA ITU INDEX GLISEMIK (GI)


jom kitatambahkn ilmu dalam perkongsian kali ini...


Index Glisemik.

Protin shaklee ni GI dia rendah.. 55 dan ke bawah .. ESP, Meal Shake dan Cinch

ESP >> 39


Cinch >> 22

So, pesakit diabetes pun boleh ambil.


Apa itu GI?
======

 GI diukur berdasarkan tindak balas glukosa dalam darah selepas makan sejumlah kandungan karbohidrat terkandung dalam makanan berbanding dengan jumlah karbohidrat yang sama dalam makanan rujukan (contoh roti putih atau glukosa).

 Setiap kali kita ambil makanan karbohidrat, tahap glukosa dalam darah akan meningkat untuk seketika dan kemudiannya kembali ke paras normal.

 Berapa tinggi peningkatan dan berapa cepat tahap glukosa dalam darah kembali normal bergantung kepada GI makanan tersebut. Dengan memilih makanan rendah GI, kita sebenarnya membantu sistem badan untuk mengawal paras glukosa darah dalam imbangan.

Makan rendah GI yang mempunyai gred bawah 55, melambatkan penyerapan glukosa di usus kecil. Ini membuatkan kita berasa kenyang untuk masa lebih lama walaupun pengambilan saiz makanan yang kecil.


Kesan makanan TINGGI GI
================

Makanan tinggi GI menyebabkan paras glukosa dalam darah meningkat secara mendadak serta kembali ke tahap normal secara sangat cepat.

Kadar peningkatan dan penurunan yang mendadak menyebabkan ketidakseimbangan paras glukosa dalam darah. Akibatnya, individu mudah mendapat rintangan insulin (insulin resistance) dalam jangka masa yang panjang.

Rintangan insulin berkait rapat dengan masalah kesihatan kronik seperti diabetes jenis dua, obesiti, tekanan darah tinggi, strok dan penyakit jantung.


Kebaikan Makanan rendah GI
==================

pesakit kencing manis : berjaya memperbaiki pengawalan paras glukosa dalah darah.

- dapat mengurangkan kolestrol juga.
- melambatkan rasa lapar

Sumber: Dr Norazlanshah bin Hazali. Perunding Keselamatan dan Terapi makanan. Kuliyyah Sains Kesihatan Bersekutu. UIAM. - Majalah Keluarga OKTOBER 2012 mukasurat 96



Ingin tahu lebih lanjut???

1. LIKE fanpage  | FirstChoice e-Shop  |
    (anda mungkin bertuah memenangi hadiah dari saya dengan hanya perlu LIKE sahaja)

2. PM saya di fb | Linz Shopee  |

3. SMS/ Whatsapp saya | 017-5836865 |




Sunday, September 23, 2012

Garlic

Bercerita info tentang GARLIC

Apa itu GARLIC???

Allisin adalah sebatian yang berasal daripada bawang putih dan berfungsi untuk banyak tindakan yang berfaedah.  Allisin tidak terdapat di dalam bawang putih biasa sebaliknya ia dihasilkan apabila bawang putih tersebut dipotong halus atau dihancurkan.  Bawang putih secara tradisinya digunakan untuk melegakan batuk, selsema dan membantu peredaran darah yang baik.


ini lah dia GARLIC

Yang mana kajian menunjukkan bawang putih berupaya meningkatkankesihatan kardioasular dan membantu mengekalkan tekanan darah normal serta tahap kolestrol apabila diambil sebagai sebahagian daripada diet harian yg sihat. Kajian makmal menunjukan yang Allicin, sebatian yang terdapat didalam bawng putih, mempunyai pelbagai manfaat termasuklah dalam memberi sokongan untuk mengekalkan tahap kesihatan mikro organisma lain.

  • Membantu mengekalkan tekanan darah normal dan tahap kolestrol
  • Memelihara tahap kesihatan mikro organisma penting
  • Menggalakkan kesihatan kardiovaskular
  • Formulasi Shaklee yang unik bagi mengekalkan komponen semulajadi bawang putih segar, termasuk sebatian pembentuk alisin
  • Menggabungkan faedah kesihatan bawang putih dengan faedah antioksidan spearmint dan rosemary.

APAKAH MANFAAT UTAMA GARLIC:-

  • Mengandungi Spearmint - Mempertingkatan sistem penghadaman  + fungsi jantung
  • Antibiotik yg selamat dan semulajadi - Garlic antibiotik semulajadi. Ianya selamat untuk kegunaan jangka panjang untuk mempertingkatkn sistem imun tubuh, menghalang penyakit berjangkit seperti selsema, kulat, kuman, virus, dan yis vcandida.
  • Menghalang Alergi - Mempertingkatkan penyakit berkait sistem imun seperti hidung yg sensitive, sinus, alergi, asthma, selsema + hepatitis.
  • Memperingkatkan sistem penghadaman - Formula uniknya mampu mempertingkatkan masalah berkaitan penghadaman seperti embung perut, gastic, ketidakhadaman. Garlic juga mampu menentang bakteria H.pylori bakteria dan menghalang ulser gastrik.
  • Memoderatkan Tekanan Darah Tinggi - Kajian menunjukkan pengambilan 2-4 tablet garlic akan menurunkan darah tinggi dengan 8 point.
  • Detoksifikasi - Garlic mampu mengeluarkan raksa dari tubuh dengan pantas. Raksa, Plumbum dan kadmium adalahl ogam toksik yang akan menaikkan tekanan darah. TAMBAHAN garlic mampu melindungi sel-sel darah dari kemusnahan dari logam dan menghalang kerosakkan hati oleh bahan kimia.
  • Menurunkan Kolestrol - Menurunkan kolestrol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah, mengurangkan beuan darah; Meningkatkan HLD, melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronari.
  • Mencegah Kanser - Membantu mengelak dan merawat kanser dengan mengurangkan bahan pencetusan kejadian kanser - Nitrosamine.
  • Menstabilkan Glukos - Menolong menstabilkan glukos di dalam tubuh.


1. LIKE fanpage  | FirstChoice e-Shop  |
    (anda mungkin bertuah memenangi hadiah dari saya dengan hanya perlu LIKE sahaja)

2. PM saya di fb | Linz Shopee  |

3. SMS/ Whatsapp saya | 017-5836865 |
4. Email | admin@ibuvitaminshop.com  | dinzlin@ymail.com |



Saturday, September 22, 2012

Untuk Anak-Anak + Ibu Ayah


INFO: Apakah yang menyebabkan anak tiada selera makan?

Menurut kajian, selera makan berkait dengan kekurangan beberapa vitamin dan mineral di dalam tubuh (hakikatnya, tubuh tidak dapat membina vitamin sendiri, perlu diambil dari sumber makanan). 

Kekurangan :
1. Vitamin C
2. Asid Folic
3. Zinc

Ketiga-tiga sebab di atas boleh menyebabkan selera anak anda kurang.

Tapi bagaimana nak pastikan anak mendapat semua tu kalau dia pun TAKDE SELERA?









PILIHAN SAYA DAN KEBANYAKAN MOMMIES SEMUA...(klik kat sini)


Jawapan nya ada di sini!

>>>MealShake<<<

1. Mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan
2. Kaya dengan sumber kalsium dan protein
3. Amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat
4. Pilihan protein soya terbaik anda

>>>OmegaGuard<<<

1. Penting bagi perkembangan dan fungsi otak
2. Meningkatkan sistem imunisasi
3. Menapis segala virus dan bacteria daripada badan.
4. Kanak-kanak yang mengambil Omega-3 sedari kecil dapat mengurangkan jangkitan pernafasan.
Credit to Azrin Mohd 

1. LIKE fanpage  | FirstChoice e-Shop  |
    (anda mungkin bertuah memenangi hadiah dari saya dengan hanya perlu LIKE sahaja)

2. PM saya di fb | Linz Shopee  |

3. SMS/ Whatsapp saya | 017-5836865 |
4. Email | admin@ibuvitaminshop.com  | dinzlin@ymail.com |

VIVIX

Vivix??? a.k.a Sirap Shaklee....

Sapa tak tau pelakon jelita dan adik kepada pelakon jelita Malaysia kan...Ayu Raudhah kan..isteri kepada pemain bola Malaysia.....

Mesti ada yg tetanya2 apa kaitan Vivix dgn Ayu Raudhah kan...ni al-kisahnya....sebab penjagaan kesihatan dari pelakon cantik ini dari sehari semain cantik dan menawan....sebab menjaga kesihatan dalaman serta luaran yg sangat kita semua pentingkan...jom baca link yg saya sertakan ini...

Link:- http://www.harian-metro-online.com/petua-moden-tradisional-ayu-raudhah
(baca artikel ni sampai habis ye kawan-kawan)




Vivix Shaklee a.k.a Sirap Shaklee



Apa kelebihan Vivix Shaklee ni???

Didalam satu penemuan utama, kajian klinikal terkini menunjukkan ramua aktif vivix berupaya menaktifkan pengawalan utama genetik yang menolong melambatkan penuaan pada tahap sellular.


  • Melawan penuaan pada tahap sellular dan lebih dari itu. Vivix juga telah  menunjukkan ia memberi impak kepada empat mekanisma utama penuaan pada tahap sellular:
  1. Melindungi dan membaiki sellular DNA
  2. Memberi impak positif kepada pengawalan genetik
  3. Menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mitochondria
  4. Melambatkan pembentukkan protie ACE (Sdvanced Gltcation End product)
  • SELAIN itu...Vivix juga membantu menjaga / memelihara :-
  1. Kesihatan jantung
  2. Kesihatan otak, kesihatan sistem imun,
  3. Kesihatan sendi, perlindungan anti-oksidan juga
  4. Peningkatan tenaga pada tahap sellular untuk kesihatan dan kesejahteraan.

Dan ni antara kawan yg mengamalkan Shaklee Vivix yg PELBAGAI GUNA...

BLOOD PRESSURE / HYPERTENSION (DROPS 16)
*****************************************
Masa medical check up May 2012, blood pressure saya dikira tinggi..ta sepaptotnye ngan usia saya..bacaan 142 over 88..tinggi kan??..patot la saya selalu pening kepala..kira stage pre-hypertension da tu..pastu doktor tu gertak.."kalo awak ta jaga ni..tinggi skit lg..saya da kene bagi ubat darah tinggi kat awak.." oh tidakkkk..saya ta nak makan pil-pil yang banyak ituuuu..hohoho..

Alhamdulillah Ogos 2012..saya check smula..126 over 80..saya bersyukur turun..dan masih menjaga supaya mencapai bacaan normal 100-110..

ALLERGIC
*********
Saya ade allergik dari kecik lagi..kulit saya sangat-sangat sensitif..terlalu banyak pantang larangnyeee..makan itu ta bley..pakai losyen itu ta bley..pakai sabun mandi itu ta bley..persekitaran kotor pun effect kat kulit saya jugak..

Dengan vivix, kulit saya yang pernah luka tu, elok ajeee..jadi kulit baru..bersyukur sangat..yesss VIVIX REPAIR CELL!!

yang ini diiringi dengan diet pemakanan yang sangat ketat..untuk pengetahuan, saya ta makan AYAM BANDAR dan TELUR..dan makanan yang sewaktu dengannye..dua-dua ni toksin dia sangat kuat sebab mereka di INJECT supaya cepat besar dan bertelur..ayam kampung, telur kampung tape..Ya Allah seksanya..kebanyakkan makan skang dimasak dengan telur dan ayam..kdg-kdg sebagai perencah..

HIDUNG BERAIR (MEMANASKAN BADAN)
**********************************
Saya baru perasan..ini membuktikan Vivix adalah untuk kesihatan menyeluruh hihihi..kalo dulu, saya memang ta tahan sejuk..disebabkan kipas yg da set 1 je tu, saya akan terjaga kul 3 pg sebab hidung berair..pastu bangun pagi bersin 6-8 kali..apa lagi kalo aircond..demam terussss hehe..hidung ta payah na ckp la..sumbat ngan tisu je..

Skarang da TADE..hihihi..alhamdulillahhh =)

PENURUNAN BERAT BADAN (DROPS 5KG)
***********************************
yeahhhh..part ni besttt..susah betul na trunkan berat ni tanpa EXERCISE..

May 2012 - Ya Rabbi, berat 65kg..dengan keadaan saya yang katekkk ni..152..BMI = 28++..rase berat je badan ni..

Ogos 2012 - Alhamdulillah trun 60kg..BMI masih tinggi 25++..tanpa EXERCISE..almaklumla busy hehehehe..sepatot kene ade sedikit EXERCISE untuk jantung kita..akan diusahakan kemudian ekekeke =P..saya jaga makan..BUKAN TAK MAKAN ea..sy cuma tuka pemakanan saya..

TARGET - By end of this year Dec 2012..saya target na capai berat saya 52kg..BMI = 22++..dan by end of March 2013, set target 47kg..dengan BMI normal 20++..Doakan saya..hihihihi..Saya memang ta na turun secara drastik..ta elok sebenarnye..ckup la 1-2kg sebulan..yang penting konsisten..dan kita jaga pengambilan makanan kita..^^


credit to AnnisliciousVitamin.com


Menarik kan..??? BERMINAT???


1. LIKE fanpage  | FirstChoice e-Shop  |
    (anda mungkin bertuah memenangi hadiah dari saya dengan hanya perlu LIKE sahaja)

2. PM saya di fb | Linz Shopee  |

3. SMS/ Whatsapp saya | 017-5836865 |
4. Email | admin@ibuvitaminshop.com  | dinzlin@ymail.com |

Friday, September 21, 2012

Jom Kenali Bahagian Muka Kita


Sering merasai keberkesanan apa yang kita amalkan pada diri kita terutama nya pada bahagian muka??? jom lihat gambar di bawah ini...








Jadinya..apabila bosan dgn pengambilan supplemen tidak menunjukkan kesan yang memuaskan hati anda?? Jangan salahkan supplement yg kita ambil atau pn menyalahkan diri sendiri...kengkadang kita tak tahu apa yg perlu kita lakukan..sekarang jom semak kembali pemkanan kita bersama. Jom baca perkongsian dari seorang sahabat.

Credit : Jojo LS
What you put in your body just as important as what you put on your skin... 


Sebelum bedtime saya nak share story mory dulu... lately muka naik jerawat dan saya akui makan main bedal jer ape2 hehe... tapi i am treating mys
elf, back to recovery road erm... not easy to have flawless healthy skin...

so bila dalam 21 hari kulit generate sel baru naik juga jerawat, irritations dan sebagainya... we are what we eat... so sememangnya kulit kita adalah organ yang paling besar sekali, namun kulit dan rambut kita is organ that last to receive nutrient...so bayangkan ler kan organ paling last received nutrien, ape baki2 nutrien yang tinggal itu ler sumber nutrient kulit kite, takde pilihan utk kulit kita...kesian nyer... so the best thing to treat our skin is with supplemental food, very potent and rich ones... contohnyer vitamin B(kurang kan stress), Vitamin C(bina kolagen pada kulit) dan Vitamin-E(antioksidan) & GLA(stabilkan hormon badan)... kalo ade bajet Extra Soy Protein(bina sel baru/baikpulih sel rosak) yang non-genetically engineered dan agar kulit lebih sihat amalkan collagen powder... 


kalo tengok refleks poin muka, mane2 yang problematic itu ler bahagian organ dalaman yang jugak tak terima nutrien yang secukupnyer dan amalan Alfalfa(kurangkan inflammation) dan air sangat penting untuk membuang toksik2 yang ade dalam badan kite...

so, ok enough with story mory, I hope my sharing dapat memberi manfaat kepada semua...




Penerimaan kita semua untuk badan masing-masing adalah berlainan...ada yg cepat dan ada yg lambat...saya syok kan ada mengambilmasa 21-90 hari untuk setiap apa yg anda amalkan...dan jaga pemakanan kita seharian demi kesihatan kita untuk masa akan datang...juga untuk diri saya dak sekeluarga saya ...




* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit 




1. LIKE fanpage  | Ibu Vitamin e-Shop  |
    (anda mungkin bertuah memenangi hadiah dari saya dengan hanya perlu LIKE sahaja)

2. PM saya di fb | Linz Shopee  |

3. SMS/ Whatsapp saya | 017-5836865 |
4. Email | admin@ibuvitaminshop.com  | dinzlin@ymail.com |

Thursday, September 20, 2012

Shaklee Vitamin -E + Penambahan GRAPE SEED EXTRACT

Assalamualaikum....

Alhamdulilh...lagi kegembiraan saya dalam penambahan kelebihan VITAMIN- E ini..wauuuuuuuu...best..dan lagiiiiiiii best..............

Bestnye VITAMIN-E  ni...salah satu nya anti-oksidan yang mana menghalang kerosakan sel oleh radikal bebas..Vita-E semulajadi juga baik untuk kesihatan jantung, otak, kolon, prostat dan sistem imun.
 Ketahui lagi tentang Vitamin-E ni..(klik kat sini)

Kenapa elok untuk prostat dan Sistem imun :-
Vitamin -e sejenis antioksidan uat yang boleh larut dalam lemak dimana ia menyokong kesihatan jantung, otak dan prostat disamping meningkatkan fungsi peparu, kolon dan keimunan. Satu kajian yang dijalankan oleh sekumpulan penyelidik menunjukkan bahawa pengambilan vitamin-
E berupaya meningkatkan fungsi keimunan pada warga tua...


so....bukan tuk remaja or dewasa je tau...sngt elok juga tuk ibu ayah kita..tanpa mengira usia kan..





KENAPA GRAPE SEED OIL?

  • Sebabnya dalam Minyak Biji Anggur terdapat Oligomeric Proantho Cyanidin(OPC) yang lebih tulin berbanding kumpulan fitonutrien yang lain, OPC pula merupakan anti pengoksidaan yang paling berkesan dan mampu melindungi tisu-tisu daripada pelbagai kecederaan pengosidaan. 
  • OPC juga adalah 50 kal ganda lebih kuat daripada Vitamin E dan 20 KALI GANDA LEBIH KUAT DARI VITAMIN C. 
  • OPC berfungsi memusnahkan ‘radika bebas’ yang boleh memusnahkan badan manusia. Dalam erti kata lain, OPC inilah yang bertindak MEMBANTU MENGATASI MASALAH KANSER bagi mereka yang sedang mengalami masalah penyakit kanser atau bertindak sebagai benteng daripada serangan penyakit yang ditakuti itu.
  • Di samping itu, OPC yang amat kaya dengan protein terutamanya kalogen serta lebih kuat dari Vitamin E (50 kali ganda) dan C (20 kali ganda) menjadikannya sebagai makanan yang paling baik terhadap pembentukan sel dan tisu. 
  • Sekaligus ia juga baik untuk awet muda dan memelihara kecantikan. 
  • Selain daripada kehebatan Minyak Biji Anggur dari sudut kajian saintifiknya itu kelebihan anggur juga turut termuat d dalam At-Tibb An Nabawi (Perubatan Nabi), yang menyatakan bahawa anggur adalah sebaik-baik buah dan yang paling banyak manfaatnya.
  • Ianya berfungsi sebagai buah, minuman dan juga ubat. Tidak hairanlah jika di dalam Al-Quran disebut sebanyak 11 tempat mengena buah anggur. 



Kelebihan GRAPE SEED EXTRACT yang terkandung dlm pek baru VITA E COMPLEX SHAKLEE:

  • Mengikut kajian saintifik Minyak Biji Anggur terbukti amat berkesan untuk membantu mengatasi masalah KANSER serta amat baik untuk awet muda dan memelihara kecantikan badan jika mengamalkn secara konsisten.
  • Grape Seed Extract juga terbukti berkesan untuk menguatkan system imun badan, menurunkan paras kolestrol menghalang pembentukan darah beku, melegakan masalah berpunca daripada urat timbul, serta merencat pembengkakan dan keradangan.



Maklumat lanjut boleh ke sini....
1. LIKE fanpage  | firstChoice e-Shop  |

    (anda mungkin bertuah memenangi hadiah dari saya dengan hanya perlu LIKE sahaja)

2. PM saya di fb | Linz Shopee  |

3. SMS/ Whatsapp saya | 017-5836865 |
4. Email | admin@ibuvitaminshop.com  |



Wednesday, September 19, 2012

Kenapa ESP menjadi Pilihan Hati....

Assalamualaikum....on9 lagi kawan2.....syukur dapat berupdate lagi kali ini....

Sekarang musim haji da...syawal da berlalu...semoga bertemu pada tahun hadapan....bercerita tentang tajuk ESP ni....saya da berapa canister habis untuk tahun ni...sangat2 JATUH CINTA" dgn ESP....jom cerita ttg ESP.....



Protein Bukan-GMO yang Lengkap dengan semua Asid Amino Perlu.

Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik. ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi dengan semua asid a
mino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting. Berbanding protein daripada sumber daging, telur dan tenusu, ESP adalah rendah lemak dan bebas laktosa dan kolesterol.

Shaklee ESP:
• Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan
rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.
• Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.
• Mengandungi lima vitamin B penting, separuh daripada
keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones. Kajian
menunjukkan yang soya membantu dalam mengawal
kestabilan hormon semasa tempoh putus haid.*
• Protein soya bukan-GMO ini dihasilkan di bawah satu
Program yang digelar Identity Preservation Program (IPP),
di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari
proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

ini antara sebahagian kelebihan ESP ...bg mommies yg nak turunkan berat badan tapi menyusukan anak...sbbtu tk leh diet...ini antara yg saya cadangkan untuk mommies yg gojes semua....dengan harga yg mampu milik dan tahan 2bulan ke atas....ESP sngt membantu sbbnye..ESP ni 100% protien tau kawn2..

selain tu...kenali lagi kelebihan bila ESP ni membuatkan diri anda merasa dihargai ...


Untuk sebarang pertanyaan dan konsutansi anda boleh hubungi :-
1. LIKE fanpage  | FirstChoice e-Shop  |
    (anda mungkin bertuah memenangi hadiah dari saya dengan hanya perlu LIKE sahaja)

2. PM saya di fb | Linz Shopee  |

3. SMS/ Whatsapp saya | 017-5836865 |
4. Email | admin@ibuvitaminshop.com  | dinzlin@ymail.com |


Saturday, September 8, 2012

Gembiranya hati....

Alhamdulilah..bertemu lagi di blog ini....

Syawal perlahan2 meningalkan kita seperti ramadhan yg lepas...rasa baru je berpuasa..dan saya sangat merindui bulan puasa.....semoga bertemu semula pada tahun hadapan dengan lebih ceria..amin....

Bercerita ttg bulan puasa,tahun ni mmg saya banyak travel,sejak cuti raya bermula 17/08/2012 - 03/09/2012

Bermula dari Kulim -->Pahang pas tu RAYA PERTAMA da ke Johor <--->Pahang dan RAYA KE-4 da terbang ke Sabah selama 10ari..kat Sabah mmg berjalan la jawabnye...pas tu dari 31/08/2012 - 03/09/2012 dari Sabah---> Pahang ---> Johor Bharu ---> Kulim...waa...sememangnya jalan sakan...TAPI alhamdulilh..sebab saya bawa perisai untuk saya,suami dan anak time berjalan ni...apa yg saya bawa tu...haaaaa ni dia...Ostematrik, Nutriferon, Mealshake, ESP, Collagen dan Vitamin-C...ni semua perisai saya sepanjang berjalan alhamdulilh...semuanya berjalan ngn lancar dan dipermudahkan tanpa perlu bawa anak ke klinik masa anak selsema dan batuk serta demam..mcm tu juga saya...sebab perubahan cuaca ke sana ke mari dgn keaddan dalam kereta yg sejuk n panas dan dalam penerbangan juga...badan kita pun letih apa tah lagi anak kecil kan...tp saya sangat2 bersyukur sebab perjalana saya dipermudakan...


ni adalah antaranya...




Dan saya bersyukur sngt sebab tahun ni saya beraya dengan ceria sekali...selain dapat duit gj, other bonus, dan bonus +++ dari Shaklee...tahun yg menceria kan..saya kongsi bersama kawan-kawan dan adik beradik...alhamdulilh yg tak terhingga....Keceriaan ini tidak boleh di beli ngn wang ringgit sekali pun..apatah lagi kesihatan anak dan suami serta keluarga tercinta...sbb tu say "Jatuh Cinta"  dan mengSHAKLEE kan keluarga saya...tak kan sia2 pelaburan ini..sbb masa akan datang kita tak tahu tahap kewangan kita dan tahap kesihatan kita bersama dengan orng2 yg kita sayang...anak pn semakin bijak dgn telatahnya yg buat semua orng geram bila melihatnya...yg kami ni selalu jumpa akan nya pn tk habis-habis rasa geram...itu la anak saya dengn telatahnya....bila rasa jauh rindu yg teramat....bila dekat bukan main manja mcm da lama tak jumpa...penghibur hati ibu n ayah...

Hati ibu n ayah mana yg tak gembira melihat anak ceria selalu..perongsian saya dengan kawan-kawan juga...begitu juga kawan-kawan yg da merasai bestnya Shaklee produk sb terjamin selama | berkesan | alamsemulajadi| tu yang membuatkan saya sentiasa rasa bersyukur sngt2.....alhamdulilh...




Untuk sebarang pertanyaan dan konsutansi anda boleh hubungi :-
1. LIKE fanpage  | Ibu Vitamin e-Shop  |
    (anda mungkin bertuah memenangi hadiah dari saya dengan hanya perlu LIKE sahaja)

2. PM saya di fb | Linz Shopee  |

3. SMS/ Whatsapp saya | 017-5836865 |
4. Email | admin@ibuvitaminshop.com  | dinzlin@ymail.com |