Tuesday, May 28, 2013

Apakan Kelebihan ESP Shaklee Untuk Kesihatan Dan Kecantikan

Alhamdulilah..ramai para ibu dan wanita kini tahu, Apakah Kelebihan ESP Shaklee Untuk Kesihatan Dan Kecantikan..yang mana paling ketara adalah kulit menjadi cerah, gebu, anjal dan glowing lagi..suami pasti memuji kakan perubahan ini..Tapi ada yang masih samar-samar akan kelebihan ESP Shaklee ni pada kita yang bergelar ibu, isteri dan wanita. 

Untuk yang tak kurang pasti sama ada diri perlukan sesuatu kelainan dan perlukan sesuatu perubahan..jom baca sini :-

Adakah anda mengalami simptom2 berikut :
1. Kulit wajah yang kusam?
2. Wajah penuh dengan tompokan bekas jerawat yang hitam?
3. Bekas gigitan nyamuk yang akhirnya menjadi kudis dan meninggalkan kesan ?
4. Rambut sering gugur?
5. Lemah dan tidak bertenaga?

JANGAN ABAIKAN MASALAH INI! 
DAN----->
Tahukah anda ia antara PUNCA kekurangan PROTIEN dalam badan?

Risiko Kekurangan Protein (umumnya):
1.
Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
2.
Kidney disease (penyakit buah pinggang)
3.
Liver (penyakit hati)
4.
High Cholesterol (kolesterol tinggi)
5.
Low blood pressure (tekanan darah rendah)
6.
Low blood sugar (kandungan gula darah rendah)
7.
Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil)
8.
Peptic ulcer (Ulser perut + usus)
9.
Poor wound healing (Luka ambat sembuh)
10.
Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar)
11.
Poor vision (Penglihatan kurang baik)
12.
Irritability (Badan menggeletar)
13.
Fatigue (Letih lesu)
14.
Weakness (Lemah)
15.
Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)
16.
Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal)
17.
Lack of resistance to infection (Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan)
 
Kelebihan ESP
ESP Shaklee (Protien Soy Isolate)
 
Apa yang kita perlu tahu tentang ESP Shakle lagi ialah: - 
 
Tentang Fakta ESP:
Ini adalah makanan utama dalam program Shaklee. Amat penting dalam diet harian kita. Ia merupakan minuman berkhasiat, sumber lengkap protein secara biologi yang bermutu paling tinggi yang dihasilkan dari kacang soya. 

ESP memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.

ESP mengandungi 14 gram protein soya BUKAN GMO berkualiti tinggi 

ESP Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.

ESP tidak mengandungi kolesterol dan laktosa.

  Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya.
 
Produk Protein Soya ini adalah sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik. Selain itu ia tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet
 =================================================================
 
 Jangan Tunggu lelama .JOM ORDER sekarang .Dan Sebarang Pertanyaan serta FREE consultant terus Hubungi ; 

1. LIKE fanpage  | Kedai Vitamin  |
    (anda mungkin bertuah memenangi hadiah dari saya dengan hanya perlu LIKE sahaja)

2. PM saya di fb | Linz Shopee  |

3. SMS/ Whatsapp saya | 017-5836865 |
4. Email | admin@ibuvitaminshop.com  | dinzlin@ymail.com |
 
Credit info to ; mamacery.com

Monday, May 27, 2013

Set Breastfeeding Shaklee : Bukan Sekadar Tambah Susu


Bagaimanakah yang dikatakan Set Breastfeeding Shaklee ini Bukan Sekadar Tambah Susu? Apakah kepentingan vitamin Shaklee dalam penyusuan serta kelebihan-kelebihan lain pada ibu serta bayi dan EXTRA pada ibu dan bayi...Jom kita kenali lebih lagi tentang setiap vitamin ini..



1] VITA – LEA – IRON FORMULA / MULTI VITAMIN


Kelebihan Vita-lea Shaklee
Vita-Lea Shaklee
Dilengkapi dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi. Kebiasaannya, sekitar usia anak mencecah 6 bulan, kita di syorkan untuk memperbanyakkan sumber zat besi ke dalam makanan anak...contoh terbaik ialah ikan bilis dan bagi ibu menyusu multivitamin atau nama lain vitalea telah di lengkapi dengan iron bagi membantu pembesaran anak dengan lebih baik lg...Ada sesetengah doktor menasihatkan agar ibu yang menyusu perlu memastikan pengambilan zat besi dalam menu harian agar si ibu tidak mudah pitam atau pening selepas memerah mahupun menyusukan anak. Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Walaubagaimanapun multivitamin beserta formula zat besi ini tidak disarankan diambil dengan minuman susu kerana ianya akan mengurangkan efisiensi penyerapan zat besi oleh badan.

2] B-COMPLEX 

kelebihan b-complex
B-COMPLEX
Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak ,protein, Anti stress (sebagai penenang), Membantu meninggikan sistem pertahanan badan, menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan membantu ibu2 berfikiran positif sentiasa (mood ceria dan baik)..Jai secara umumnya bila kurangnya stress dan mood happy, secara automatik penghasilan susu akan lebih lancar. Pengambilan pil perancang memerlukan pengambilan B-COMPLEX yang konsisten kerana pengambilan pil perancang memusnahkan zat vitamin B yang sedia ada di dalam badan si ibu. Vitamin B juga dapat melahirkan wajah ibu yang cantik berseri dan tidak kusam. B is Beauty ^_^

3] VITAMIN C- CHEW

vitamin c
VITAMIN C CHEW
Sangat penting untuk menjaga salur darah, sebagai antioksidan dan membantu meningkatkan antibodi ibu dan pengambilan Vitamin C membantu meningkatkan kandungan antibodi di dalam susuibu untuk anak yang sedang menyusu. Sekiranya anda atau baby demam, cuma tingkatkan pengambilan vitamin C ke 3-4biji sehari dan bagi ibu-ibu yang menghadapi puting melecet/luka/berdarah..insyaallah ianya sangat membantu unutk  mudah sembuh, satu lg kesannya kulit makin bersih, cerah , halus, cantik. Vitamin C membantu pembentukan kolagen dengan lebih baik.

4] ALFAFA
 
milk booster
ALFLAFA

Merupakan supplement penting untuk boost iaitu penghasilan susu kerana mempunyai 1001 khasiat, lebih dikenali sebagai "penggalak susu" atau "milk booster". Turut membantu dalam memekatkan susu dan menjadikan susu ibu lebih lemak berkrim. Namun pengambilan dan keberkesanan pada setiap ibu adalah berbeza. Ada yang hanya mengambil 2 biji sehari telah mempercepatkan proses penghasilan susu sehingga mengalami bengkak susu namun tidak kurang juga yang memerlukan 4 atau 6 biji sehari bagi membantu badan stimulate untuk menghasilkan susu dengan lebih cepat. 

ALFALFA ini juga turut membantu perkumuhan (lebih lawas)dan membuang angin dalam badan (detox). Secara automatik kesan baik pada baby yang susah nak kena kembung. Bagi yang tidak menyusukan bayi, Alfalfa yang dikenali sebagai raja tumbuh-tumbuhan ini mempunyai banyak khasiat kesihatan. Ianya dikatakan banyak membantu meningkatkan kelancaran proses perkumuhan dan bagus untuk buah pinggang. Ianya juga adalah dalam kategori fiber dan mengenyangkan. Pengambilan Alfalfa memerlukan pengambilan air yang seimbang dengan pengambilan kuantiti alfalfa. The more we take the more we have to drink. Dan juga dikenali "PERAPAT " .

5] ESP – SOY PROTEIN ISOLATE POWDER

kelebihan ESP Shaklee
ESP Shaklee
Antara komposisi utama dalam susu ibu ialah protein. Protein adalah makanan sel. Protein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan. Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protein. Selain itu protein dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.
ESP membantu memekatkan susu, memberi tenaga berkekalan yang tahan selama berjam-jam lamanya. Selain itu ESP membantu ibu memperolehi kesan yang optimum untuk pengambilan vitamin-vitamin lain. Kulit juga menjadi lebih licin, gebu dan anjal serta cerah lagi glowing gitu..dan bagi ibu yang sedar akan perubahan kulit ibu menjadi cerah..bayi turut miliki kulit yang cerah dan lagi halus..

6] OSTEMATRIX @ KALSIUM

milk booster
Ostermatrik Shaklee
Dalam susuibu, antara komposisi mineral yang tinggi ialah kalsium. Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh. Bagi ibu-ibu yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susuibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu. Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua. Pengambilan Ostematrix juga dapat membantu ibu yang mengalami masalah susu merudum ketika period. Jika anda seorang ibu yang menyusu, ostematrix membantu pengeluaran susu anda dengan lebih baik provided prinsip utama penyusuan diamalkan.


7] GLA COMPLEX

Kelebihan GLA Shaklee
GLA Complex

Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid selain itu menstabilkan hormon dalam badan kita ,membantu meningkatkan kesuburan, menguatkan kuku dan rambut, menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri. Membantu menangai ekzema, mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri, menguatkan imuniti tubuh, memperlahankan proses penuaan, mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung, Selain itu GLA Complex juga boleh mengawal kencing manis dan darah tinggi, mengawal kolesterol, dan membantu dalam pemulihan darah tinggi juga..

===================================================================
Sebarang pertanyaan mahupun ORDER boleh terus hubungi saya di talian 017-5836865 [Lin} atau add dan PM saya di facebook Linz Shopee

Dapatkan SPECIAL untuk anda melalui facebook kami...

11 Soalan Lazim Tentang ESP Shaklee

Ramai yang tertanya hebatkan ESP Shaklee ni sampai menjadi pilihan No.1 dan begitu ramai yang meminatinya?
Bagi anda di luar sana yang begitu mementingkan soal CANTIK, SIHAT, NAK AWET MUDA, KULIT CERAH, HALUS dan mencari untuk MILK BOOSTER? Jawapannya adalah ESP Shaklee dan TEPAT la pilihan anda.

Dan salah satu kenapa ESP Shaklee ni menjadi No.1 pilihan di luar sana? adalah PENJIMATAN dan BERBALOI..dan sebab itu juga ESP Shaklee antara yang TERLARIS, PERMINTAAN YANG TINGGI di antara kebanyakan produk Shaklee yang lain.

Tapi kenapa? apa yang best ? istimewanya? semua persoalan hari ini akan terjawab semua..simana kita akan jawab 11 soalan yang sentiasa di tanya oleh anda semua...

Kelebihan ESP Shaklee
ESP Shaklee
 
Soalan Lazim ESP Shaklee:
 
1. ESP Shaklee Tu Apa dan Perisa Apa? ESP Shaklee berperasa Vanila, tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna mahupun pengawet.
Ia adalah protein soya yang berkualiti tinggi. Didatangkan dalam bentuk satu canister dan berbentuk serbuk.

2. Boleh Minum Dengan Apa? Boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan minuman kegemaran, rasanya pun sedap.
ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran anda seperti milo, horlick, susu atau buah yang dikisar bersama.

3. Bagaimana Cara Minum ESP Shaklee? Bancuh satu sudu ESP Shaklee dengan satu gelas air suam atau sejuk (JANGAN guna air panas), kacau atau shakehingga sebati, minum.

4. Selain Minum, Apa Lagi Boleh Dibuat Dengan ESP Shaklee? ESP Shaklee boleh dibuat masker dengan mencampurkan ESP Shaklee dengan yogurt.

5. Ada Pantang Tak? ESP Shaklee tidak boleh diambil bersama minuman berkafein dan teh, sila jarakkan masa pengambilan antara keduanya.

6. Satu Bekas 850g Tahan Berapa Lama? Penggunaan normal biasanya tahan dua bulan.

7. Apakah Sukatan Harian ESP Shaklee Untuk Dewasa? Sekali sehari sudah mencukupi untuk penjimatan, boleh ditambah kepada dua atau tiga kali mengikut keperluan individu.

8. Bolehkah Diminum Oleh Kanak-Kanak? ESP Shaklee sangat sesuai untuk tumbesaran kanak-kanak yang sempurna.

9.Bagaimana Pula Dengan Orang Tua, Ibu Hamil, Ibu Menyusu, Bayi? Sangat sesuai untuk semua peringkat umur, tidak digalakkan untuk bayi di bawah 12 bulan. Juga sesuai untuk alergik atau alahan.

10. Saya Ada Gastrik, Bolehkah Minum ESP Shaklee? Sangat bagus dalam membantu menyembuhkan gastrik. ESP Shaklee juga boleh memberi kekenyangan dengan cara yang paling selesa, sesuai untuk diet menguruskan badan.
 
11. Selepas Pembedahan, Dalam Tempoh Berpantang, Gout, Diabetes (Kencing Manis)? Juga boleh minum tanpa sebarang masalah.
 
 
ESP Shkalee
Antara KELEBIHAN ESP Shaklee
Dan perasankah kita bahawa 25% dalam tubuh kita dibina berasakan PROTIEN??

Contohnya seperti kuku, kulit, otot-otot sebenarnya berasal daripada protein. Percaya atau tidak, itulah kenyataannya.
Ringkasannya, struktur dalam tubuh badan manusia dibina daripada susunan berikut:
SEL ——> TISU ——–> ORGAN ———> SISTEM

Kesimpulannya, badan kita memerlukan banyak protien dalam seharian kita terutamanya dari segi pemakanan dan juga kesihatan..Jangan sesekali ABAIKAN makanan yang berasakan PROTIEN.

=========================================================================
Jangan Tunggu lelama .JOom ORDER sekarang .Dan Sebarang PEertanyaan serta FREE consultant terus Hubungi ; 


1. LIKE fanpage  | Kedai Vitamin  |
    (anda mungkin bertuah memenangi hadiah dari saya dengan hanya perlu LIKE sahaja)

2. PM saya di fb | Linz Shopee  |

3. SMS/ Whatsapp saya | 017-5836865 |
4. Email | admin@ibuvitaminshop.com  | dinzlin@ymail.com |


Credit to;  www.celikvitmain.com

5 Punca Susu Ibu Kurang?

Apakan yang menjadi punca Susu Ibu  kurang dan merundum? Para ibu mesti tak pasti kenapa dan di mana silapnya bila susu yang meriah menjadi kurang serta merundum kan...Jom kita kenali 5 punca masalah itu berlaku...

Bayi comel
Bayi Cukup Susu Ibu = Gembira


1. Cara PUM yang tidak konsisten  dan kurang melakukan pum?

Tahukah anda, untuk hasilkan susu yang melimpah ruah, payudara perlu di rangsang (stimulate) sekerap 2 atau 3 jam sekali. Bukan 4 jam sekali ya. Masa dalam pantang dulu, untuk rasa susu keluar, perlu stimulate setiap 1 jam. Jangan bosan dan putus asa untuk perah susu atau pam susu walaupun hasil mula -mula adalah sedikit. Lebih kerap payudara di kosongkan, lebih banyak susu akan di hasilkan. dan fahami konsep "demand on supply"

2. Mungkinkah  Anda Period?

Bila ibu mula period, banyak darah akan keluar. Bila banyak darah keluar, banyak cecair akan hilang dari tubuh sebab 91% dari komponen darah merupakan air. Bila tubuh kekurangan cecair, maka susu akan merudum serta para ibu merasa ketidakselesaan dan berfikir terlalu banyak. Adakalanya secara tak sedar anda mengatakan "SUSU KURANG LA" . Sebaiknya jangan sesekali memikirkan perkataan "SUSU KURANG" sebab apa yang kita fikirkan itulah yang jelas pada minda kita.

TIPS: Banyakkan makanan bersumber kalsium dan tambahkan kekerapan pam sewaktu period untuk atasi masalah ini

3. Adakah anda kurang makan dan minum?

Bila ibu skip cara pemakanan yang sedia ada , tubuh ibu akan kekurangan nutrisi. Bila tubuh ibu kekurangan nutrisi, tubuh ibu akan sukar menghasilkan susu. Pengambilan air juga penting. Air merupakan salah satu komponen utama susu ibu. Kalau kering je badan kita, cemana pulak nak hasilkan banyak susu kan?

TIPS: untuk dapatkan susu yang pekat, banyakkan makanan berprotein seperti ikan, daging dan ayam. Jika anda mencari supplement untuk bantu pekatkan susu @ dikenali sebagai MILK BOOSTER, anda boleh dapatkan Energizing Soy Protein (ESP) dan Alfalfa Complex. Dan pastikan pengambilan air masak melebihi 3L sehari baru badan dan penyusuan berjalan dengan lancar

4. Anak dah mula ‘solid’

Bila anak dah mula ‘solid’, secara automatik anak akan kurang menyusu sebab dah mula kenyang dengan makanan selain susu.

TIPS: Ibu perlu tambah kekerapan sesi pam, lebih kerap dari sebelum anak mula solid untuk memastikan bekalan susu tidak putus dan pengeluaran susu sentiasa pada masanya melalui cara pum bagi mengantikan masa anak menyusu secara terus.

5. Ibu Stress

Emosi ibu berkait rapat dengan penghasilan susu. Bila ibu gembira, hormon oxytocin akan terhasil dan seterusnya ia akan merangsang hormon prolaktin untuk menghasilkan susu. Jika ibu stress, hormon oxytocin kurang, penghasilan susu akan terbantut dan susu menjadi sukar unutk keluar dan anak turus meragam mengikut emosi kita pada masa itu.

Jadi ibu-ibu, bila susu mula drop, kenali puncanya susu ibu kurang dan kenapa..Biasanya semuanya dari keadaan ibu sendiri. Kemudian boleh amalkan tips yang ada dalam blog ini juga...insyaallah semuanya pasti berubah seandainya para ibu konsisten dan mengikut tips yang ada...


Sebarang pertanyaan TEMPAHAN serta FREE consultant terus Hubungi ; 


1. LIKE fanpage  | Kedai Vitamin  |
    (anda mungkin bertuah memenangi hadiah dari saya dengan hanya perlu LIKE sahaja)

2. PM saya di fb | Linz Shopee  |

3. SMS/ Whatsapp saya | 017-5836865 |
4. Email | admin@ibuvitaminshop.com  | dinzlin@ymail.com |