Tuesday, November 29, 2011

Bila Jemari Mula Meluahkan Segalanya....

HATI????? Sentiasa terdetik...otak kita berfikir..HATI pula yg akan merasa...meluahan segalanya dari HATI..apa kan ini yg dimaksudkan gerakan HATI...bila mata terpejam...fikiran dan HATI saling berinteraksi...minda mula bercelaru...luahan ini la membantu kita segalanya...setiap apa yg perlu dilakukan atau pun tidak...tercari2 arah mana yg nk d tuju??...apakah aku ini perlukan HIJRAH?? 


HATI seorang ibu tk sama ke ngan HATI seorang ayah??? mengapa perlu soalan sebegini?? ibubapa adalah nadi tu anak2 yg dianugerahkan kepada kita ..bukan semua HAMBA ALLAH ini..Allah  anugerahkn tuk merasa apa yg seorang ibu lalui sepanjang proses mengadung, bersalin n membesarkan anak nya dengan penuh kasih sayang yang tidak ternilai...ANAK ibu...anugerah dari Allah ini tidak akn ibu sesiakan ..ape yg terdaya akan ibu buat yg terbaik meskipn nyawa ibu terpaksa dikorbankn...ibu teramat sayang kan kamu....melebihi dari segalanya...kamu ada lah anugerah ibu. kengkadang bila jaga mu...kamu terlalu manja...akan tidur mu..kamu jg manja dari segalanya...dan yg paling ibu berterima kasih padaNya dan bersyukur....ibu boleh menyusukn kamu dari ibu sendiri...ibu akan bt yg terbaik tu kamu..selagi ibu mampu..walupn kengkadang ibu terlalu penat..dan ibu terfikir n memudahkn ibu nk bagi kamu susu Fm. tp ibu tetap nekad ..biarlah sakit disini..asalkan kamu bahagia n ibu dapat ganjaran dariNya di sana kelak...itu yg ibu nak..kerana ibu tau itulah yg terbaik untu kamu....ibu terlalu sayang kan kamu....tiada gambaran yg boleh ibu ceritakan dalalm hati ibu ini yg menyatakan ibu terlalu sayang kan kamu..sehingga..kehadiran kamu membuatkan hidup ibu dan ayah begitu bahagia sayang....membesarkan kamu ada lah satu cabaran yg silih berganti....kamu akn ibu jaga sehingga akhir hayat ibu ini....ibu sayanggggggggggg...kamu.. :)

Lg TESTIMONIAL ~~ dari penguna ~~MEALSHAKE~~

Info...Sharing is Caring...





Ape tu MEALSHAKE ????Btl ke?/ ni La MEALSHAKE tu.....

~~^^~~ Testimonial ~~^^~~

Dari Pn.Aini ...



sharing: anak perempuan saya dh berminggu2 selsema tak kering, 2hari amik mealshake terus hilang selsemanya. wallaaah!!! suka sunggeh cek!mlm2 tido tak merengek dah.hehee. alhamdulillah!

· · 7 minutes ago · 
Credit To Pn.Aini


Best bukan...bagi sesapa yg mempunyai masalah seperti ini...blh la PM saya...
Insya"allah setiap usaha kita tuk anak2 Allah maha mengetahui....yg penting usaha n perhatian kita pada anak2 adalah yg utama...anak2 adalah ANUGERAH  yg tidak ternilai dalam hidup kita...

Friday, November 18, 2011

Aduhaiii..Risau Melanda???Nk Hilangkan Parut Lama...JOm BerSaMa ESP dan Mealshake

Apa Itu ESP & Mealshake???? Jom MeMbaCa... :)

Selalu kita memang cukup bimbang bila muka berjerawat dan berparut, tetapi macam kalau kaki kita berparut dek kerana bekas-bekas kudis pada zaman-zaman dulu ? Bagi anak-anak gadis mesti rasa malukan ? Ada bermacam-macam cara yang anda boleh cuba untuk menghilangkannya. Kat bawah ni saya senaraikan cara-cara tradisional yang saya temui hasil pencarian di 'google'.
  1. Gunakan biji asam jawa dengan menggoreng tanpa minyak selepas itu digores pada batu yang kasar, bila keluar serbuk titiskan air kemudian sapu di tempat yang berparut. Biarkan semalam sebelum dibasuh
  2. Tumbuk kayu manis, setelah menjadi serbuk titiskan air bersama bedak sejuk dan sapu di tempat yang berparut dan dibiarkan semalaman sebelum dibasuh.
  3. Ramas asam jawa bersama titisan air kemudian sapu ditempat berparut, biarkan kering atau semalaman kemudian baru di basuh.
  4. Ambil sedikit beras, kunyit hidup dan bawah putih, kisar kering kemudian sampurkan beberapa titis air dan sapu ditempat berparut, biarkan seketika sehingga hampir kering, kemudian gosok perlahan-lahan seperti skrub kemudian barulah dicuci.
Ada cara yang lebih mudah untuk menyelesaikan parut-parut hodoh ni. Pertama kita perlu tahu bahawa sel-sel lama perlu disingkir dan  diganti dengan sel baru yang mencukupi baru parut-parut itu hilang. Bagi memastikan parut-parut itu hilang kena pastikan pengambilan protein yang berkualiti, contohnya sumber protein daripada Shaklee yang diberi nama Energining Soy protein (ESP).
TAPI.........APA PULA KEBAIKAN NYE...haaaaa..ni SEGALA KEBAIKAN NYA 

Kebaikan ESP ini ialah :-
  • Energizing Soy Protein merupakan sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yang secara semula jadi rendah lemak, bebas kolestrol dan kaya dengan asid amino penting. Ia terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya.
  • Tumbuhan berprotein yang berkualiti tertinggi dengan kandungan 14 gram protein soya sihat dan 500mg kalsium bagi setiap hidangan
  • Membantu mengekalkan kepejalan otot
  • Glisemik rendah yang dapat membantu mengekalkan gula dalam darah yang normal
  • Membantu menyokong sistem imun, mengekalkan tahap kolestrol normal 

    APA PULA MEALSHAKE???
  • haklee Meal Shakes pula diperlukan untuk melengkapi keperluan vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh untuk menghasilkan kulit yang sihat. Meal Shakes ini adalah multivitamin yang mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dalam bentuk seperti susu dan berperisa vanila. Jika anda penggemar ais krim vanila, anda akan sukakan Meal Shakes. Keistimewaan Meal Shakes
    • Sesuai di ambil untuk kanak-kanak
    • Mempunyai Glimik Indeks yang rendah
    • Sesuai di ambil untuk ibu yang hamil atau menyusukan
    • Jika anda menghidap ekzema

      Namun semua ini harus diambil secara konsisten.Bukan sekali consume terus elok

    cREdit To; AzrinMohd @Mama Icha 

    BERMINAT??INGIN INFO LEBIH??JOM SMS 017-5836865 /
    FB (Linz Shopee )

Mengalami Masalah Eczema....Jom Baca...

Credit to; MamaFaiz


Masalah eczema.. Tahukah anda Nutriferon juga penawar terbaik utk masalah Eczema

Masalah eczema bukan masalah luar biasa. Rasanya dlm seminggu tu paling kurang ada 4-5 kes eczema yang diajukan ke saya.... Dulu saya tak pernah tahu pun kewujudan masalah ni... sbb saya takde pengalaman...dan sbb tiada yg eczema dlm ahli keluarga saya...hmm... Tapi bila dah start sharing ttg supplemen ni.. hari2 ada je yg tanya supplemen yg sesuai utk macam2 masalah2 kesihatan termasuklah masalah eczema.. Masalah ni takde ubat specific ya... Bukan mcm demam, telan ubat demam, baiklah esok lusa... Tapi, dgn supplemen, ia hanya dapat kurangkan sahaja masalah eczema ni supaya tak melarat..Org yg mengidap eczema ni biasanya sensitif pada perubahan cuaca, hama, emosi, alahan dgn sesetengah makanan, perubahan cuaca. Berikut beberapa testimoni dari pengguna2 yang sebelum ini dan juga ahli Euphoria sendiri yg menghidap eczema yg mengambil supplemen Shaklee. Saya kumpulkan testimoni2 dibwh ini dari entry2 kenkawan yg terdahulu:
  • Beeha (Consume ESP + Nutriferon)
~
seronok baca entry kat sini..wpon saya xbf baby lg..tp saya ambik for my self dan kecantikan la opkos..ehehe since saya ade eczema, resdung n asthma..so kak Cery MamaFaizsuggest ESP n nutriferon memandangkan asthma yg teruk..tu pon pas baca blog kak cery satu hari tah berapa kali utk get the confident tuu..ehehe...so consume nutriferon everyday and esp 2kali sehari..xsmpai 2mggu, alhamdulillah, xsedar lgsg masalah eczema, allergy kulit dah ilang!magic kan..dah xperlu laa nak sapu2 cream farmasi macam2..hanya org yg ade masalah eczema n kulit aje yg tau betapa susahnye kalau datang tang gatal2 tu..blom lg kulit jd xcantik, berkudis lg..tp alhamdulillah sgt..satu masalah ilang..kulit muka rs makin better..yg lain2 xperasan plak..ehehe skrg tgh sabar n menunggu my other improvement especially utk asthma n resdung lak..tq to kak kak Cery MamaFaiz yg sabo aje layan mcm2 soalan..tp yg utama, kita usaha, Allah jua yg MAHA menyembuhkan..

  • Pn Fida (Consume ESP, Set B , Nutriferon, Omega)
Hai kak cery,

xxx.. Akak nak tau tak, fida punya ekzema dah tinggal 10% lagi nak baik.. maksudnya gatal2 dah hilang, tinggal nak elokkan kulit kering je.. alhamdulillah, berkat consume shaklee and tawakkal pada Allah..
  • Pn Norita :
Jika dahulu, ibu tidak boleh langsung makan apa jua juadah yang dimasak oleh mak ibu dalam bentuk seafood, mulalah kaki berkudis dan bernanah. Tapi kini alhamdulillah, sudah berubah dan ibu tiada masalah untuk makan segala macam makanan laut termasuklah umai Ibu dapati sejak ibu mula mengambil ESP sebagai makanan tambahan pada tahun 2001 dulu, kulit muka yang mudah ditumbuhi jerawat dah mula menunjukkan perubahan yang positif. Kaki ibu yang mudah berkudis apabila makanan laut pun sudah banyak berubah dan tidak menunjukkan kesan seperti sebelum consume ESP.Ibu membuat kesimpulan bahawa ESP Shaklee banyak membantu tubuh ibu menghasilkan sel yang sihat.Begitu juga dengan keadaan Addin dan Nasa yang mempunyai masalah gegata dan ekzema.Ibu akan pastikan mereka ini minum Energizing Soy Protien (ESP) dengan bancuhan Performance Drink (PD) untuk 1-3 kali sehari dengan bancuhan yang moderate iaitu tidak terlalu pekat mahupun tidak terlalu tawar.ESP sangat membantu mengurangkan masalah yang mereka alami, alhamdulillah.
  • Nur Fiza :
Sejak lahir, Aisyah dah diserang Ekzema. Apa yang pasti, pasti dia akan menangis sambil menggaru kepala, leher dan bahagian lampin. Saya notice kawasan yang kerap jadi merah-merah ialah di kawasan leher, sekitar bahu dan bahagian lampin. Yang paling teruk ialah 2-3 minggu lepas, setiap malam dia bangun, mengamuk2..atai!atai!. Heran, hari tak panas, badan tak berpeluh pun apsal jadi jugak. Apa nak buat ek. Aisyah jenis yang tidak suka telan ubat.Sebenarnya, saya dah beberapa kali bawa Aisyah berjumpa doktor. Tapi kali ini saya tidak berbuat demikian kerana, saya tahu, masalah ini akan terus berulang dan Sberulang, setakat sapu krim, bagi makan ubat, gatal-gatalnya tak hilang-hilang pun. Bila tanya doktor, sebab apa dan sampai bila, doktor jawab, biasalah ekzema ni terjadi di kalangan budak-budak, tak bahaya pun, jangan risau...Emak memberi petua agar disapukan air garam pada bahagian yang gatal-gatal tu terutama di bahagian lampin. Cara ini memang berkesan tetapi hanya untuk sementara. Esok, jadi lagi, fed up! fed up!Berpandukan pengalaman yang dikongsikan oleh Kak N tentang bagaimana beliau merawat anaknya yang ekzema, saya pun cuba cara yang sama. Saya masukkan setengah sudu kecil ESP ke dalam botol susu Aisyah. Semenjak dari hari itu Aisyah tidak lagi menjerit2 di tengah malam. Hampir 3 minggu barulah kesan merah-merah yang menggelikan itu completely hilang. Sekarang ni, saya masih continue masukkan sedikit ESP ke dalam bancuhan susunya setiap malam beserta sedikit Mealshake sekali setiap hari. Ini bagi memastikan Aisyah tidak lagi diserang keradangan kulit yang teruk.Sekarang ni, Aisyah bukan sahaja dapat tidur lena, malah lebih nyenyak dan kurang meragam bila bangun tidur.
______________________________________________________
J
adi kawan2 semua.. jgn risau ya.. jika anda mengidap eczema. ia bukannya bermakna dunia dah berakhir.. Antara option yang saya rasa lebih mudah dan juga memberi kesan yang sama hebatnya adalah mengambil ESP dan Nutriferon sahaja.
 

Berminat??? ingin Tahu Lebih Lanjut??? Bolah Hubungi Saya Terus di 017-5836865

Nak KuranGkan Berat BADAN??? InI JawaPan NYa..


Dalam sebulan turun 9kg

Kalau cerita bab2 kurus.. turun berkilo2.. ramai betul yg excited.. semua sibuk nak tahu, semua sibuk nak tanya.. mkn ape.. .ahah. mcm jual pil kurus je.. rileksss.. tarik nafas.. ni bukan pil kurus.. kang jadi isu hangat lagi kang... satu hal nak kene buat press conference lak.. Jika anda ada masalah dlm konflik berat badan, sama ada anda seorang ibu menyusu atau individu normal. (lelaki atau wanita,bujang atau dah berkahwin)...,jgn risau.. tak salah anda mencuba supplemen ini... Shaklee mmg ada menawarkan Shape up Program... :-).Antara item didalam Shape up Program adalah Cinch Shake, Lecitin, Herblax .

Secara asasnya, anda perlukan
Protin (Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%), Lecitin (berfungsi untuk memecahkan lemak2) dan HerbLax/ Fiber (utk detox. Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum)
Cinch™ Shake memberi jawapan segera dan sihat kepada persoalan "Apa yang harus saya makan untuk sarapan pagi?" atau "Apa yang harus saya makan untuk makan tengah hari?". Cinch™ Shake merupakan minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan.
  • Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa santapan manis
  • Mengandungi Cinch Pro™ iaitu suatu campuran protein eksklusif diperkaya dengan asid amino leusina
  • Diperkaya dengan Leucine™ untuk memelihara otot
  • Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian
  • Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian
  • Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga
  • Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting
  • Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan
  • Soya bukan GMO
_____________________________________

Itu sebahagian dari info mengenai Cinch Shake (Protin Shake)..Tetapi jika anda ibu menyusu, memadai ambil Lecitin dan ESP ..ESP juga adalah protin shake cuma lebih selamat utk ibu dan bayi... Dan jgn lupa vitamin2 asas iaitu Vitalea, B Complex dan Vitamin C..


__________________

Credit To;MamaFaiz

Lecithin Bukan Sekadar Kurangkan Berat Badan...



  1.  Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolestrol,triglycerides dan lemak2 yg lain.Sebab tu ia membantu mencegah penyakit2 seperti high blood pressure,stroke,heart disease, arteri yg mengeras ... Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan up to 6000-7000mg sehari jika berhadapan dgn masalah kesihatan yg sebegini
  2. Kenapa org yang nak kurus suke lecitin?Sebab ia bertindak mengemulsikan lemak (ayat simplenye..ianya memecahkan lemak)..Tahukah anda..Lecitin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian... Pengambilan Lecitin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan.
  3. Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat2 penting dari saluran darah ke dalam sel2 bdn..Tanpa lecitin yg mencukupi..membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan....Banyak faktor seperti bahan2 kimia daripersekitaran yg tercemar,bahan2 metal,dadah,food additives, pesticides, etc.. semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat2...jadi dgn cara menambahkan pengambilan Lecitin ,pasti ianya keputusan yg bijak.,
  4. Lecithin membantu mengurangkan atau mecegah penyakit berkaitan hati....
  5. Lecitin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf.Tanpanya,fungsi saraf ni kurang efisien. Sebab tu mereka2 yang menderita akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS, dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil lecithin
  6. Lecitin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus,germs,bakteria.Disamping itu, struktur lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida
  7. Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf.Ia membantu sel otak berkembang,penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter(berkaitan short term memory) . Lecitin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer's disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan...
  8. Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter dimana ia menggalakkan proses tidur.Kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia..
  9. Lecithin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi .Dan sebab itulah ianya berguna bagi2 mereka2 yg ada alergi,hay fever,asma,bronkitis dan emphysema
  10. Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi joint(sendi2) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang as well as the sistem penghadaman.
  11. Lecithin adalah zat utk kecantikan.. ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat..cantik berkilat,kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.
  12. Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine, .Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala2 menopause.
  13. Lecithin, bersama unsur2lain digunakan utk membuat BILE.. Bile ni fungsinya plak mencairkan lemak dan ..Pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat2 seperti vitamin A,D,E dan K ke dlm badan
*Sebiji lecitin Shaklee mengandungi 530mg of Lecitin..jadi kiralah sendiri yer brapa biji anda perlu mkn sehari.. :-)
Credit to Kak Cery &  AzrinMohd

Berminat???Hubungi SAya di 017-5836865 @ PM saya di Fb ~~ Linz Shopee~~

Thursday, November 17, 2011

Waktu Pengambilan Vitamin yang Sesuai

بسم الله الرحمن الرحيم

"Banyaknya kak...macam mana nak makan semua ni?" 
Seringkali saya dengar keluhan-keluhan sebegini. Jangan risau..Jum baca info ni.

Bilakah waktu pengambilan vitamin yang sesuai?
Biasanya soalan ini bermain di kepala setiap pengamal pemakanan tambahan, terutama bagi yang baru mengamalkannya. Biasanya saya mencadangkan agar pengambilan vitamin pada sebelah malam (Selepas makan malam) bagi memudahkan. Maklum, tidak semua orang sentiasa ingat untuk menelan vitamin pada masa2 yang berbeza. Rule of thumb ialah, badan lebih mudah menyerap nutrient pada waktu malam (waktu tidur).
Walau bagaimanapun, terdapat general rule dalam pengambilan vitamin, sebagai panduan buat semua:
VITAMIN LARUT AIR (B dan C) : Seeloknya diambil bersama segelas air dan elakkan pengambilan bersama makanan berlemak/berminyak.
VITAMIN LARUT LEMAK (A,D,E,K) : Vitamin larut lemak memerlukan lemak untuk memudahkan penyerapan. Sebaiknya diambil selepas anda mengambil makanan berlemak/berminyak.
Ostematrix (Kalsium) : Seeloknya diambil bersama minuman bersusu, atau diambil sebelum tidur. Sebagaimana susu dikatakan sebagai minuman untuk membantu kita tidur, kalsium dikatakan ada fungsi yang sama.
Lecithin : Diambil bersama2 vitamin larut lemak lain.


APA YANG TIDAK DIGALAKKAN
Mengambil alfalfa bersama-sama vitamin E kerana ia boleh mengganggu penyerapan alfalfa.
Mengambil supplement zat besi (Iron) bersama-sama Ostematrix kerana zat besi boleh mengganggu penyerapan kalsium. Walau bagaimanapun kini zat besi sudah dilengkapi bersama2 VitaLea. Oleh itu jika boleh, ambil kedua2nya pada masa berlainan untuk mengelakkan gangguan penyerapan di antara kedua-duanya.
Pengambilan vitamin disarankan pada waktu selepas makan bagi membantu penyerapan. Ambillah vitamin & mineral dalam kadar yang telah dicadangkan, kerana pengambilan vitamin/mineral yang berlebihan, terutama vitamin larut lemak boleh membahayakan kesihatan kerana ia disimpan di dalam badan dan boleh menjadi toksik.

Elakkan pengambilan multvitamin yang mengandungi zat besi diambil bersama minuman tenusu seperti susu kerana ia akan mengurangkan eficiency penyerapan zat besi oleh tubuh kita.
Sekiranya anda merasakan praktik anda mengambil vitamin sekarang tidak mendatangkan kesan yang memuaskan, anda boleh cuba mengambilnya mengikut cadangan di atas. Walau bagaimanapun, ia bukanlah muktamad dan masih bergantung kepada tubuh badan kita.


Bagi kemudahan panduan terutama yang baru mendapatkan vitamin pesanan anda, kalian boleh mencuba saranan ini :

Selepas sarapan pagi Vitalea dan B complex

In between sarapan dan makan tengari segelas minuman bancuhan bersama ESP

Selepas makan tengahari Vitamin C dan Alfalfa


In between makan tengahari dan makan malam segelas minuman bancuhan bersama ESP


Selepas makan malam kalsium , vitamin E dan Omega (jika ada)


Bagi yang mengambil lecitihin dan alfalfa pakej penuh :

Lecithin dan Alfalfa  boleh diambil 2 biji sebelum (bagi Lecithin dan mereka yang berdiet) ataupun selepas makan untuk setiap meal utama iaitu selepas makan pagi, tengahari dan makan malam.


Mudahkan...Saya tau ada di antara kawan-kawan yang jenuh nak menelan vitamins ni sekaligus...So better bagi2 mcm ni.. :) Atau lagi senang ambil la Mealshake :)

Credit to: AzrinMohd

rahsia vitamin E~~..7 sebab kenapa wanita perlukannya..especially yg pentingkan kecantikan

rahsia vitamin E~~..7 sebab kenapa wanita perlukannya..especially yg pentingkan kecantikan

banyak dah saya share rahsia kat blog ni yer.. Rahsia ESP..rahsia Alfalfa..Rahsia segala vitamin...hmm..harini nak share rahsia Vitamin E plak... JOM BACA 7 RAHSIA VITAMIN E

1. Vitamin E membuatkan si pengamal nampak muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan.Pengambilan vitamin E yang konsisten sangat membantu dalam mendapatkan tekstur kulit yang cantik. Ianya juga membantu menghilangkan parut dan jeragat.Membantu wajah nampak lebih berseri dan tidak kusam.

2. Vitamin E mencegah segala pertumbuhan abnormal sel terutama kanser. Pengalaman ibu sendiri bila mengalami bengkak susu yang ketara, ibu akan mengambil dua biji vitamin E namun ianya bukanlah diamalkan secara berterusan cuma pada saat melalui saat bengkak susu atau clog duct.
Seorang teman sebelum ini mengalami masalah dimana tempat kemaluannya didapati mempunyai benjolan seperti bengkak ketumbuhan, beliau mengamalkan dua biji vitamin E selama 7 hari dan alhamdulillah ketumbuhan itu mengecut dengan sendirinya. Ini kerana Vitamin E membantu mengecutkan pertumbuhan abnormal sel dan melancarkan saraf terutama bagi ibu yang menyusu dan dapat mengelakkan bengkak susu yang berlarutan.

3. Vitamin E sangat membantu dalam aspek kesuburan. Bagi ibu yang menyusu, kedinginan adalah masalah biasa yang bakal dilalui disebabkan hormon prolaktin yang lebih tinggi dari hormon estrogen. Walau bagaimanapun melalui pengalaman ibu, pengambilan vitamin membantu mengatasi masalah kedinginan.

4. Vitamin E membantu pengaliran darah dengan lebih lancar. Membantu mengatasi masalah sarah belakang terutama mereka yang sering mengadu masalah sakit bahagian belakang badan.

5. Vitamin E membantu mempercepat proses baik luka. Sangat membantu apabila si ibu yang menyusu mengalami luka di bahagian nipple. Rata2 ibu yang menyusu akan melalui saat sukar apabila puting susunya melecet ataupun luka. Pengambilan yang konsisten sangat membantu si ibu recover dari kesakitan yang dilalui.

6. Bagi wanita yang pernah melahirkan anak, perasankah anda kawasan erola iaitu kawasan bahagian puting susu menjadi besar dan gelap. Semakin banyak kelahiran akan membuatkan ianya semakin gelap. Ibu membuat kesimpulan bahawa ianya merupakan pigmentation after kelahiran. Namun dengan pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula.

7. Bagi yang mempunyai masalah pre-menstrual yang teruk, vitamin E membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual.


rahsia lain...~~~ vitamin E juga membantu mengurangkan strecth mark... ni kata 
mommy icha~.."baru-baru saya ada update kat Facebook yang makan vitamin E boleh hilangkan stretchmark masa mengandung. ye memang betul pun... saya tak tipu.. malah saya tak sapu apa-apa krim pun tau kat perut saya (sebab malas). stretchmark tu memang sangat pudar di perut saya, cuma yang jelas garisan linea.." negra tu
 
 
Credit to; MamaFaiz & AzrinMohd

ApaKaH ItU MEALSHAKE..jom BACA

Anak anda sembelit? Kurang Selera makan? Baru pulih dari demam teruk? Beli MealShake? Apa itu MealShake dan apa kata mereka yang dah cuba...
Credit to; MamaFaiz

Ni antara email yang baru2 ni dihantar ke saya.. antara soalan Puan Ieda..
Saya ade terbaca blog akk mengenai produk shaklee......anak saya tidak berminat untuk makan. Hanya 1 2 suap sahaja dia akan makan selebihnye dia akan bermain2. Pelbagai vitamin dan resipi saya buat untuk membuatkan anak saya selera makan. Tapi dia lebih suka makan yang ringan2 seperti biskut, roti.. Adakah produk ini MEALSHAKE berkesan untuk membantu selera makan anak saya.

___________________________________________________


Jawapan saya:Biasanya saya akan syorkan MealShake... tapi anda kene tahu..apa itu mealshake.. apa kebaikannya.. dan apa kata mereka yang dah mencubanya..
________________________________________________________________
 

Apa itu MealShake? Shaklee Meal Shakes merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glycemic. Rasanya juga enak serta boleh dibancuh dengan mana-mana hidangan atau snek lain. Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat. Pilihan protein soya terbaik anda

 



Setiap bancuhan MealShake memberikan satu pertiga daripada US RDA dengan 19 vitamin/ galian yang diperlukan bersama dengan protein, galian dan 3gm serat.Naturally good nutrition n great taste. No artificial flavor,colors,sweeteners or preservatives added..
  • a wholesome instant breakfast
  • a delicious,inexpensive meal in hurry
  • a nutrition packed meal supplement
  • a detectable snack any time
  • an ideal meal for people watching their weight or controlling total fat cholestrol and sodium


Siapa yang perlukan MealShake? Basically,ia sesuai utk semua kanak2 terutamanya yang kurang selera mkn atau yang sembelit atau pun kanak2 obese. Juga sesuai utk sesiapa sahaja (

Ibu2 mengandung,menyusu,pesakit2 dlm proses pemullihan selepas operation, mereka2 yg inginkan kulit cantik,
ingin kekal sihat) .especially yang tak gemarkan supplemen dalm bentuk tablet kerana Mealshake ni datang dlm bentuk serbuk,dibancuh jd minuman yg lazat. MealShake ni juga bagus utk mereka yang ingin menambah/memantau berat badan..







Apa kata ibu2 yg dah try MealShake?

Ingat tak cerita sy pasal Akif yang sembelit?
Lepas diintroduce meal shake,sy sgt2 nk try tuk Akif.since dalam tu ade fiber, jd boleh tlg melawaskan perut budak kecik ni.jd sy pon try,alhamdulillah,smggu lepas cuba,dh nmpak beza dia.tiap2 hr buang air besar.n bowel movement pon smooth je,perut dh x buncit (hehe,kl buncit pon sbb minum air byk). N 7oz tu mcm xckup je,sbb die suka dgn rasa vanilla meal shake tu
Sy pulak,dulu nk minum susu punye lah susah.bila tmbah meal shake,segelas tu senafas je boleh minu (hehe..exegerate).sedaap!thanks,nnti nk beli,buat bekal puasa


_________________________________________
Saya teruskan bagi Mealshake, masuk hari ke-3 Irfan dah tak demam and batuk2 asthma dia terus hilang. Irfan kembali aktif (actually aktif lagi dr biasa..hehe..) dan makan pun nak sahaja. If not, kalau dulu kena asthma attack, dah baik pun taknak makan, minum susu je. Risau Ummi tau
________________________________________

...doktor beri ia antibiotik untuk anas makan selama 1 bulan..ngam 2 minggu cda tengok anas semakin kurus n tidak selera makan n minum.(kurus sampai neneknye di kampung terkejut bila melihat gambar anas yang cda MMs padanya)....kulit anas menjadi kasar...dan anas jadi sensitif...mudah menangis..tak bertenaga..dan dalam tempoh yang sama cda berhenti memberinye antibiotik dan menukarkannye dengan Meal shake..
2 hari selepas tu cda nampak perubahannye....anas dah mula ke dapur menunjuk apa saja makanan didapur..selera makannya bertambah!!! syukur.........dan dari tu juga anas semakin aktif.....tidak mudah meragam...dan sekarang selepas 1 bulan....badanya dah mula berisi...kulitnya semakin halus dan sekata.

_________________________________
Alhamdulillah. dengan milk shake+ susu, Vita lea for Children selama 1 minggu di samping kapsul minyak ikan Omega Shaklee guard... (sedap dikunyah begitu sahaja)......nakkan anak anda bijak?..pastikan diet hariannye tinggi kandungan DHA..untuk perkembangan otaknya. Sekarang Aiman akan mkn nasi 3 kali seharidan selalutgh malam dia tak boleh tidur sb lapar katanya.


_______________________________

AlhamduLILLAH, lepas 3 hari try Shaklee Mealshake,Alif dah mula menampakkan perubahan..dia dah mula mintak makan..dan makan pun takde ler tunjuk 4 jari dia tu dah..makan abes sampai dia betul2 kenyang..and takde dah makan benda2 merapu tu..dan dia mula nampak aktif, ceria dan sihat..



___________

Jadi utk menjawab soalan tuk PARA MOMMIES sama ada produk ini berkesan atau tidak.. hanya ibu2 yg boleh jawab.. saya dah berikan fakta2 dan pengalaman ibu2.... Pilihan di tangan anda.. Saya dah menemukan yg terbaik utk saya dan keluarga saya. Ingat ye..kesihatan bermula dgn nutrisi yang baik... Anda bagaimana?

Untuk SebaRang PErTanyyan Blh PM saya or Call Saya 017-5836865 @ fb ~~Linz Shopee Shaklee