Saturday, November 17, 2012

PENCARIAN "HOT MAMA bersama SIMANJA

Alhamdulilh...da masuk tahun baru da kan kita sekarang ni...syukur sesangat apa yg kita perolehi...dan semoga kita lebih kan ibadat dunia dan akhirat...menjadi seorang ibu dan ayah yg cemerlang dalam mendidik anak-anak, menjadi anak yg bergitu taat pada keluarga, dan menjadi kawan serta sahabat di sekeliling kita semua...

Ok bercerita panjang pula...entry kali ini..kita nak memeriahkan lagi hidup kita dan menambah kenalan di luar sana..penghijrahan yg baru kepasa semua kan kawan-kawan...temanye....pencarian "HOT MAMA besama SIMANJA TERSAYANG".. tak kisah kita anak seorang or ramai...boleh je sertai peraduan ni...caranye mudah sngt2...

1. send gambar yg kita rasa terbaik kat dinzlin@ymail.com @ admin@ibuvitaminshop.com  ATAU

2. Add Linz Shopee dan PM je mengatakan ingin menyertai peraduan ni...

Mudahkan kawan2..dan...bila da hantar gambar terbaik...kita akan mulakan peraduan..sapa yg terbanyak "like" pada gambar nye dia lah pemenang...best kan..HADIAH???? off coz la ada....hadiah mestilah daripada product Shaklee..sbb kita adalah pengedar Shaklee dan akan ada hadiah sampingan seandainya anda adalah yg tersporting bepanjang bersama kami...



Jom kawan2 kita sama2 memeriahkan lagi peraduan ni...

Thursday, November 15, 2012

APA ITU POWER PUMPING???

بسم الله الرحمن الرحيم

Apa itu Power Pumping? Well a few days a go, one of my old friend mengadu yg hasil tenusu nya drop..Dah mkn n minum mcm2 masih jugak drop...So i suggest to her to make power pumping or hyperstimulation..Sbnr nya dah lama jugak saya tak buat power pumping.Thanks to my fren, sbb dia saya pun rajin jugak buat power pumping. Setelah buat 2x power pumping sambil tgk TV hasil tenusu saya pun meningkat dan boleh tambah stock frozen. My old friend tu pun ade bgtau production dia pun back to normal..Syukur Alhamdulillah...So ape dia power pumping ni???

Power Pumping

Power pumping is a technique that can be helpful in building a milk supply. For more information on basic pumping techniques, see the pumping section below. Here is a brief explanation of power pumping.
Power pumping involves using regular pumping techniques and setup, but in a unique way. The idea is to mimic a baby who is nursing frequently to increase a mother’s supply, as is common in the nursing relationship during a growth spurt. To power pump, hook-up as you would for a normal pumping session, pump for 10-20 minutes, rest 10 minutes, then pump another 10 minutes, then rest for 10 minutes, then pump again for 10 minutes. The mother does this for about an hour, once per day, to increase supply. At other pumping times during the day, routine pumping is used. It can take about a week to see an increase, so don’t get discouraged.

Sebenarnya tidaklah susah untuk buat power pumping ni..Asalkan ada kemahuan...Cara nya senang, lebey2 lagi kalau menggunakan pump yg double pumping pakai letrik lagi..Mcm spectra 3 ke...Freestyler ker...Wah sambil bukak FB or update blog pun boleh buat...Just pump selama 20mins...Rest 10mins..Pump 20mins...Stop 10mins...So total is 1 hour..Insyaallah kalau saya dlm seminggu lepas tu mmg nampak hasil nya..

Bagi saya yg takde pump double pumping  ni, terpaksa la kreatif. Well pump yg salah satu nya ni ialah Avent Manual..Single pump dan manual Okay! Mcm mane nak buat power pumping??? Sbnr nya saya taktau cara saya ni betul ke tak...Sbb saya godek2 pacik gugel tak jumpe plak pasal power pumping utk single pump..So kena lah modify sane sini...Oh bukan modify pump..Modify cara power pumping di aplikasi ajer..
Pump yg sgt berjasa... Muahhh Pump...<----mental!!!

Cara2 nya senang..Instead of pump 20mins..saya pump 10mins sebelah....pastu sambung sebelah lagi 10mins...pastu 10mins sebelah...sampai la total dia 1hour...Penat??Erm....cramp la jugak tgn tekan2 pump sejam...Tapi hasil nya?Pricelesss!!! Hehehe..lepas seminggu...wah superb hasil nye..

See....Walaupun taklah bnyk sgt tp utk 9months bf mom..kalau dpt penuh satu botol MLO tu...wah..melonjak riang tau...hehehe.....




P/S: Lepas ni kene rajin2 buat power pumping!!! Usaha ni semua adalah dari kita sendiri.. :)
credit to; AzrinMohd 



BERMINAT??? dan DAPATKAN khidmat nasihat secara terbuka untuk kita semua hubungi...

1. Linz Shopee (fb)
2. 017-5836865
3. dinzlin@ymail.com ATAU admin@ibuvitaminshop.com  

 


JOM KURUS DAN DIET SIHAT BERSAMA SHAKLEE

Assalamualaikum...salam MaalHijrah semua..kita dipertemukan lagi dalam entry kali ini ..

Ok hari ni kita nak bercerita tentang diet dan nak kurus ni ramai yg tertanya-tanya apa set yg paling sesuai kan..sebab semua orang mesti la idamkan badan yg sihat dan langsing kan...apatah lagi para wanita diluar sana...sapa tk nak kelihatan cantik, langsing dan menawan depan suami kan...bg yg belum berkahwin tu tentu nak nampak anggun bila majlis kahwin nanti kan...

Sebelum tu jom baca yg ni--->>



  Teruja tak??? sape takkan...ni bg mereka yg betul-betul konsisten tau kawan2...kita pun boleh buat amcm yg kawan kita ni da berjaya...ni kawan kita ni tak add CINCH lagi tau...

Antara yg biasa di syorkan --->> OMEGA/ LECITHIN (proses pemecahan lelemak), + ALFALFA + HERBA-LAX (detox) dan CINCH + ESP (protien dan buat rasa kenyang)...

KELEBIHAN ada lagi dari yg kita amalkan ni tau kawan-kawan... 

Selain tu..bila da mula dengan product Shaklee ni...bukan sahaja diet yg kita akan perolehi...TAPI...rasiah keintiman bersama suami isteri, mengetatkan "miss V" untuk wanita...kulit rasa gebu, anjal, cerah...untuk sendi-sendi, untuk ingatan pn elok, lain tu tak perlu saya jelaskan lagi MEMANG banyak akan KELEBIHAN bila berShaklee ni...kita yg diluar sana belum rasa penangan Shaklee ni kena cuba tau kawan2...sangat2 berpuas hati...

Nanti kan untuk kita semua...link ni kita akan update dari semasa ke semasa lagi tau kawan-kawan...


BERMINAT daaptkan product Shaklee no.1 ni...boleh hubungi kita di sini kawan-kawan..

Linz Shopee 
017-5836865 (Lin) 
Email ke dinzlin@ymail.com @ admin@ibuvitaminshop.com


Salam Ukhwah semua....



 

Cahayamata adalah Anugerah..Bersama Set Kesuburan Shaklee

بسم الله الرحمن الرحيم
Cahayamata adalah idaman setiap pasangan yang sudah berkahwin.Namun bukan semua boleh memperolehinya. Ada yang senang dapat anak, ada yang bertahun-tahun baru ada rezeki. Pelbagai usaha sanggup dibuat semata-mata untuk memperolehi anugerah istimewa ini.
Credit


Kisah ini bermula sekitar 3 bulan yang lepas…sahabat ummi ni (maaf, ummi tak leh bgtau nama atas permintaannya..)mengadu dengan ummi…Keinginan utk mengandung membuak2 dalam dirinya…Pelbagai usaha telah di lakukannya…Sebut je apa kaedah yang boleh menyebabkan hamil…Berurut sudah…pantang itulah…inilah…telan mcm2 ubat…dr yang pahit sampai ke kelat…semuanya sanggup di buat..Malahan, beribu duitnya habis membuat permanian beradas la…sperma di suntik semula ke dlm rahim dan mcm2 lagi…dan ada antara rawatan tu sgt2 menyakitkan…tapi, demi anak, beliau sanggup…Test dr doktor pakar mengatakan sahabat ummi ni tak ada sebarang masalah…si suami juga normal…malahan sperma yang di hasilkan juga sihat…so, apa masalahnya???
So, dalam keadaan ini, ummi katakan ada sesuatu yang mungkin Allah telah rancang dan pastinya ianya adalah yang terbaik…sahabat ummi ni sgt2 stress dan tertekan…hampir lupa…umurnya dah mencecah 30 an…dan telah berkahwin hampir 7 tahun lamanya…
Memang orang lain hanya mampu melihat…tetapi berat penanggungan hanya sahabat ummi dan suaminya yang rasa…kebetulan, beliau terperasan face book ummi ada gambar2 vitamin shaklee yang ummi amalkan selama ini…lantas sahabat ini bertanya jika ada yang sesuai utk hamil…Semasa itu, sejujurnya ummi merasa serba salah kerana ummi dapat rasakan betapa besar pengharapan yang di letakkan oleh sahabat ummi ini…Tetapi, oleh kerana beliau bersungguh2 ingin mencuba, ummi pasrah…Tetapi berkali2 ummi pesan pada sahabat ummi:- :”Tolong makan suami dan isteri secara konsisten, yakin dengan usaha dan banyakkan memohon kepada Yang Maha Esa (kerana semua kejadian hanya akan terjadi dengan kehendakNya) dan banyakkan berpuasa serta bersedekah kerana Allah Taala…:Dan sekiranya Allah masih juga tidak makbulkan, redhalah atas kehendakNya..kerana Dia Maha Mengetahui setiap sesuatu yang berlaku”…
Selang sebulan, ummi masih belum menerima sebarang reaksi positif dr sahabat ummi ini…tetapi sahabat ummi ni tetap juga meneruskan pengamalan vitamin2 ini…apa yg ummi perasan ada perubahan pada sahabat ummi ini…nada suaranya lbh positif, yakin dan ceria…malahan beliau turut memberitahu ummi bahawa badannya terasa lbh ringan, cergas dan bertenaga…dan katanya perhubungan suami isterinya lebih mantap dan suaminya turut memuji kulitnya yang nampak lebih bersih dr sebelumnya!!!” Tersenyum kejap ummi kerana ummi tahu berikutan pengamalan secara konsisten itu, kesannya secara perlahan2 mula nampak..
Dan dengan kuasa Allah, hari ini, setelah lebih 3 bulan mengamalkan vitamin2 tersebut…berita gembira ini ummi perolehi….terasa terngiang2 di telinga ummi jeritan gembira sahabat ummi yang akhirnya berjaya hamil setelah lebih 7 tahun menunggu…Syukur Ya Allah kerana mengurniakan kegembiraan ini buat sahabat ku…
Apa vitamin yang di makan oleh sahabat ummi ni???Tadaaa…
1) Zinc - Zinc memberi kesan terhadap berbagai hormon termasuklah hormone sex, hormone thyroid, kemandulan bagi lelaki dan perempuan, prostate, thyroid yang tidak aktif . Kekurangan zinc juga dikatakan antara sebab kemandulan – Istilah yang di gunakan adalah “Below the level of technical sterility” bermaksud di bawah paras kesuburan. Ia mempengaruhi bilangan sperm (sperm count) dan pergerakannya (sperm motility). So, zinc ni mmg penting untuk kesuburan…

2) multivitamin - untuk memastikan keperluan 12 vitamin dan 7 galian dipenuhi. Rata2 pengambilan makanan seharian kita tidak dapat memenuhi keperluan ini atas banyak sebab dan kekangan.Dan uniknya multivitamin shaklee kerana ianya mengandungi iron formula yang sangat penting bagi tubuh.
3) B Compleks - paling penting untuk elak kemurungan (anti-stress) & menstabilkan hormon. Uniknya vitamin b shaklee kerana ianya turut mengandungi Folic acid dan Biotin yang sangat penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormon.
4) Vit E - membantu meningkatkan hormon seks baik lelaki mahupun wanita..Uniknya vitamin E shaklee kerana turut mengandungi silenium manakala vitamin E kebanyakkan di pasaran adalah dijual berasingan dengan silenium. Ia juga sangat bagus untuk jantung tetapi waktu yang sama ia boleh meningkatkan pengeluaran hormon seks testosteron.


Namun harus diingat, soal rezeki ini semuanya dari Allah. Kita sebagai manusia harus berusaha, berdoa dan bertawakal kepadaNya. Insyaallah..



Credit to; AzrinMohd




DAPATkan info terkini dan HUBUNGI kami di sini dan dapatkan FREE khidmat nasihat untuk kita semua..

1. Linz Shopee (fb)
2. 017-5836865 (lin)
3. dinzlin@ymail.com @ admin@ibuvitaminshop.com
  

Sunday, November 11, 2012

SEMANGAT NAK TURUNKAN BERAT BADAN? BERSAMA SHAKLEE???

Alhamdulilah...syukur..padanya dapat juga buat entry ini.Tentang nak KURUS
saya suka bila ramai yang ingin kan khidmat nasihat dan pendapat tentang kesihatan...seperti mana yg kita lihat dan dengan info tentang rakyat Malaysia adalah antara yang ramai mengalami masalah KEGEMUKAN??? OBESITI??? dan lain2...??? tentu sekali kita tak nak tergolong di antara permasalahan tersebut bukan??? sebab tu kita digalakkan menjaga kesihatan bersama....

Bermula dengan penjagaan makanan, diet, senaman dan pengambilan supplement yg betul serta terjamin akan keselamatan dan yg penting kelulusan KKM sebab tu antara makan yg mana untuk di proses dalam tubuh badan kita...jangan di pandang mudah tentang pengambilan supplement...TAPI SHAKLEE sngt2 terjamin dan berkualiti tau...

Ok memula lin kongsi kan gambar mereka yg da berjaya dalam diet dan program penurunan berat badan mereka dgn set Shaklee ni...

dan ini juga adalah antara pengalaman dan tips untuk turunkan berat badan 


Diet Atkins hanya 3bulan???? percaya tak???

Gambar ni diet dgn program penurunan berat badan yg konsisten dan seimbang...


Apa yg mereka amalkan??? Tiada RASIAH besar melainkan bila anda antara yg KONSISTEN dan BERDISIPLIN dalam program diet anda..percaya la..bila mana anda semua set TARGET anda..Lin percaya anda juga antara mereka yg BERJAYA dalam program anda..Sape tak nk nampak slim, cantik dan sihat kan...

Apatah lagi bila sang suami memuji..."yang u da lain la..makin cantik" waaaa...ayat ni yg kita idamkan bila suami meluahkan nya kan...


Ok lin kongsikan antara product Shaklee yg mereka amalkan ialah :-

1/ Omega
5/ Cinch or ESP...

Ni antara yg mereka amalkan..??banyak?? tak la ni bukan untuk diet dan pelangsingan je tau..malah setiap product yg tersenarai ni macam-macam lagi yg anda akan perolehi tau...selain untuk slim..untuk cantik, "ketat" miss V , untuk sendi-sendi dan IQ tau...dll....


NANTIKAN ENTRY SETERUSNYA ....


BERMINAT ??? dan untuk sebarang pertanyaan dan konsutansi anda boleh hubungi :-
1. LIKE fanpage  | FirstChoice e-Shop  |
    (anda mungkin bertuah memenangi hadiah dari saya dengan hanya perlu LIKE sahaja)

2. PM saya di fb | Linz Shopee  |

3. SMS/ Whatsapp saya | 017-5836865 |
4. Email | admin@ibuvitaminshop.com  | dinzlin@ymail.com |
      


 

Sunday, November 4, 2012

MENCARI PENDAPATAN MELALUI ONLINE??? SHAKLEE BIZ SAYA SYORKAN

Assalamualaikum....syukur masih diberi kesempatan untuk berkongsi pendapat dan pengalaman....cerita nya mcm ni....chewahhh...mcm cerita "pada zaman dahulu..."

kita mulakan dari awl ek..sememangnya ni adalah cerita dan kisah saya....

Berkerjaya sangatlah dipandang tinggi oleh semua masyarakat..apatah lagi bila kita balik kampung dgn jawatan yg hebat pasti di pandang semua lapisan masyarakat... Tapi bagi saya tu semua tak perlu..yg perlunya adalah sejauh mana kita ada kemampuan untuk mengubah kehidpuan kita sendiri...sebabnya..setinggi mana pun jawatan kita tp kita tak cukup kewangan dan rasa senang duduk dgn "amanah" serta tugasan seharian di tempat kerja dgn urusan rumah lagi,..semua tu perlukan pengorbanan yg tinggi...

Syukur alhamdulilah...saya berpeluang mengenali Shaklee semasa dalam dunia penyusuan saya bersama little hero saya...sememangnya masa tu mmg sngt2 down sbb susu time tu tak meriah...lps dikenakan ngn biras saya...alhamdulilah...dunia penyusuan saya terus berubah menjadi yg terbaik..lagi 4bulan lengkap la dunia penyusuan saya bersama lillte hero saya...syukur alhamdulilh...

Sepanjang tu juga...saya bertemu dgn "mentor" saya sekarang yg sngt2 baik dan saya kenali hanya pada dunia alam maya ini...mulanya saya tk pernah terlintas untuk berniaga atau memulakan perniagaan online bersama Shaklee ni...tp bila setiap kali saya tgk kat "wall" mereka ni ...dpt bonus tgh bulan rasa tertarik pl...mau tak nye...klu kerja makan gaji ni..tak kisah la gomen ke or swasta ke...terima gaji hujung bulan...tak sampai hujung bulan berikutnye..da nyawa2 ikan je duit...yg bujang ke dah berumah tangga ke..sama je...mmg adat la...melainkan gaji tu berlipat2 kali ganda besar ataupun ada "side income" tersendiri lain cerita la...Jadi bermula disitu la saya "tertarik" akan biz Shaklee ni....

 saya suka biru dan ketenangan ini....:)

Pada tarikh 3/11/2011 saya mula join keahlian bersama mentor saya...saya di "add" kan kat group naungan mentor saya dann...yg best nye...ada group yg naungan lebih besar lagi...yang mana semua mempunyai citi2 yg snaa ingin majukan diri dalam biz Shaklee ni...sngt2 tak merugikan dan saya rasa bertuah dan tercabar setiap kali lihat mereka maju...target saya nak majukan orng2 melayu dalam dunia perniagaan...kita semua sama...

Bermula lah saya dalam dunia biz Shaklee...sepanjang setahun saya tempuhi pelbagai perasaan..ada masa happy ada masa rasa sngt2 "down" ..dan bila saya rasa sedih..saya akn "PM" mentor saya dan luahkan segalanya...syukur alhmdulilh..saya bangkit semula dan teruskan impian saya...dan...akhirnya...genap setahun saya dalam dunia biz Shaklee...saya rasa happy sngt2 dan lega dgn pencapaian saya serta anak didik saya yg semakin hari semakin nampk perjuangan dalam dunia perniagaan Shaklee...dari merasa 2angka...kini dapat merasa pendapatan pada pertengahan bulan 4angka...sapa nak bg kan..kalu bukan kita usaha sendiri....MODAL??? saya hanya bermula RM65 saja..percaya la...ini lah perniagaan yg betul2 adil ..."SIAPA USAHA LEBIH DIA AKAN DAPAT LEBIH" tu yg saya sngt2 happy...suami??? dgn lafaz yg teramat BERSYUKUR dari saya seorang isteri sebab dapat membantu meringgankan beban suami tercinta dgn hanya biz Shaklee...boleh buat dari rumah sahaja asalkan "NAK" dan teruskan usaha tu jangan pandang kebelakang tanpa kejayaan...

waaaa..panjang lebar pula saya bercerita ttg ini...ok sampai kat sini dulu ..saya akan cerita lagi tau kawan2..apa kelebihan bila da join biz Shaklee ni...pada yg BERMINAT ??? boleh hubungi terus kat saya di talian 017-5836865 atau di Facebook saya Linz Shopee 

Nantikan entry seterusnya tau kawan2....