Saturday, July 28, 2012

Renungan saya untuk seketika

Assalamualaikum..da beberapa hari kita di bulan ramadhan...alhamdullilah...syukur dgn rahmatnye...kita masih bernafas dan berpuasa pada tahun ini..

Teringat family yg ada di kampung..rindu rasanya...raya nanti baru akan berjumpa..tp adik lelaki seorang dan abg tk blik raya tahun ini..masing2 dgn family sendiri...rasanya hampir 2tahun saya dan adik tak jumpa..time saya balik ke kg, adik tk blik dan bgtu sebaliknya...abg? rasanya sejak abg kahwin, abg tk pernah beraya kat kampung sendiri bersama2 kami..dari saya bujang sehinggala sekarang..pernah beli time tu raya ke-2 tahun 2006 bulan okt, arwah ayah pergi untuk selamanya..dan tahun tu juga saya beru mula bekerja dan belikn arawah ayah kain pelikat untuk hari raya tahun tu, sebab kerja tetap belum ada dan saya hanya bekerja di kedai biasa, janji halal dgn gj rm500 bykkn seorng graduan bekerja sebagai jurujual dgn gj yg amat rendah kl pula tu..tp saya tetap nk kn sebab tk nk myusahkn abg yg dah berkeluarga.tp sebelum saya sempat beri kat ayah, ayah tiba2 pengsan pada puasa ke 28 dan pergi pada raya petama..betapa saya rasa sngt tekilan sebab tk sempat menatap ayah buat kali terakhir...sngt terkilan, tp ttp berdoa untuk arwah ayah, sbb menberi byk ilmu untuk kami adik beradik..terima kasih ayah, saya sentiasa sedekahkn ayat2 suci al-quran dan al-fatihah untuk ayah...dan....


pada tahun 2010 sepanjang bulan puasa, arwah kakak pl sakit dan sentiasa mendapat rawatan di hospital...time tu saya tk dapat balik sebab alahan yg teruk, hanya doa saya iringi kat arwah kakak pada masa itu...kakak sakit thalasimia, yg memerlukan rawatan yg rapi, tiap bulan tambah darah..sian sngt dkt kakak,sepanjng hayatnya dia tk dapat merasai sihat, ada masa mesti sakit, tapi kakak seorang yg tabah...dia sentiasa kelihatan aktif dan cergas, melainkan lwvel darah kakak terlalu rendah..sememangnya doktor menyuruh kami bersiap sedia sebarang kemungkinan sebab pesakit thalasmoa tiada ubatnya melainkan sedari awal menjalani transplant tulang belakang, tapi mami tk nk saya ambil risiko sbb saya hanya seorang shaja lagi anak perempuan mami yg sihat, yg lain nya semua lelaki...selama hampir sebulan lbh arwah di hospital, seminggu selepas syawal kakak kembali kerahmatullah...dan pada masa tu memang saya, suami dan abg serta kakak ipar tk dapt terus pulang ke kampung, sebab tiket semua sold out, ada pn pada keesokkn harinya...dan sampai ke kg, selepas asar, arwah kakak telahpn selamat dikebumikan...dan hanya doa dapat kami berikan...rasa sedih sbb tk sempatnk berborak2 dgn arwah jg...semoga mereka tenang disana...

Bulan mulia ni rasa tenang..semoga mereka tenang jg di sana...dan tahub ni sayank balik ke kg jg..nk luangkan masa bersama keluarga dan adik2

seandainya saya sertai shaklee sedari awal, mesti saya dapat memberi yg terbaik unruk arwah ayah dan kakak..tp semua ini kententuan Allah...dan saya rasa bertuah diperkenalkn Shaklee...sebab saya nak sentiasasihat dan dapat membuat yg terbaik ubtuk keluarga saya...terima kasih pada yg banyak memberi sokongan...alhamdulilh..bertemu dgn Shaklee satu perubahan yg baik, dapat menyusukan anak, dan mwmberi kesihatan untuk ank juga suami.sebab Shaklee memberi saya peluang untuk mencari pendapatan sampingan dan mendalami ttg kelebihan setiap fungsi vitamin dari Shaklee dan untuk siapa perlukan nya.. yg best nye saya nkbg ibu tercinta saya yg terbaik jg...sbb dialah yg ada didunia ini yg paling berharga sama seperti suami dan anak tercinta saya...,

Sunday, July 22, 2012

Vitamin Penyusuan Yang Sesuai Untuk Ibu-Ibu

بسم الله الرحمن الرحيم

Alhamdulilh....syukur sangat kepadaNYA


Ramai juga yang bertanya kepada saya..Yang mana satu sesuai untuk saya?Macam ada banyak Set Breastfeeding Shaklee..Set Breastfeeding terdiri daripada 3 set iaitu:

1. Pilihan Vitamin 1

2. Pilihan Vitamin 2

3. Pilihan Super Duper Mom

secara ringkas saya jelaskan,

Pilihan Vitamin 1 
Ini ialah untuk ibu yang tiada masalah penyusuan. Ianya lebih untuk memperkayakan susuibu dengan zat dan nutrisi semata-mata. Apa yang ada dalam vitamin 1 ? Vitalea with iron formula, Vitamin B, Vitamin C dan Alfalfa. Memang khas untuk mereka yang tiada masalah penyusuan. Vitamin B lebih kepada keperluan pertumbuhan otak dan emosi, Vitamin C fokus on imun sistem, Vitalea demi pertumbuhan dan pembesaran secara lengkap dan menyeluruh manakala Alfalfa sebagai peransang demi membantu mempercepatkan penghasilan susuibu disamping membantu mengurangkan masalah eczema sekiranya si bayi mengalami masalah tersebut.

Gambar hiasan

Pilihan Vitamin 2


Pilihan Vitamin 2 lebih kepada ibu yang ada kekangan untuk lengkapkan keperluan kalsium dalam diet harian (kalsium dan protien adalah asas kepada penghasilan susu). Kalsium Shaklee lebih dikenali dengan nama Ostematrix adalah formula lengkap kalsium, magnesium dan vitamin D. Set E ialah set B ditambah dengan ostematrix.
Siapa yang perlu set ini? Ibu yang mengalami kemerunduman susu setiap kali PMS
. Selain itu set ini membantu si ibu cergas, bertenaga walau kurang tidur selain diperlukan untuk tulang bayi serta pembentukan gigi si kecil. Walaubagaimanapun, set B + ESP juga sangat bagus diamalkan sekiranya si ibu punya masalah penghasilan susu yang lambat serta bayi mudah lapar.
Pilihan Super Duper Mom 

Untuk ini mengandungi Pilihan Vitamin 1 , ESP dan Ostematrix. Siapa yang perlu amik set ini?
dan ini digalakkan kepada ibu yang ada masalah penyusuan,
si ibu yang nak mula menyimpan stok,
si ibu yang mahukan anaknya mudah lena waktu malam dan
ibu yang sedang relaktasi atau induce lactation.
Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari... maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau lohong zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali.


Sila dapatkan khidmat konsultasi sebelum anda membeli mana-mana set di atas. Pastikan anda mendapat ilmu dan maklumat yang selengkapnya sebelum membeli.
Credit to AzrinMohd

Berminat boleh PM atau Whatsapp saya di 017-5836865

Saturday, July 21, 2012

Pilihan Mgihty 3Gem terlaris sempena Ramadhan

Assalammualaikum

Alhamdulilh berkat doa izin suami dan doa family dan kengkawan...sentiasa ada yg bertanya itu dan ini...maaf kalu saya terlewat balas "pm" atau "sms" korang tau..insyaallah akan sentiasa di balas dgn penuh berhemah...

ha nk bercerita tentang "hot sale" nk masuk bulan ramadhan ni..ini yg menjadi pilihan semua antaranya adalah MIGHTY 3GEM dan VITAMIN PENYUSUAN 3M ..tu ibu-ibu yg dalam penyusuan c manja anda...ibu yg mengandung, anak-anak baru belajar nk berpuasa, mereka yg kerja siang malam, kerja keras mencari rezeki jadual tetap sama di bulan puasa, dan lain2 lagi ..mcm2 adaaaaaaaa..... ok ni  yang saya maksud kan...


MIGHTY TRIPLE GEM


ni pilihan tu satu keluarga tau...janji anak2 da umur 1tahun ke atas da boleh minum mealshake...banyak kelebihan setiap yang dipilih...dan ianya boleh tgk kat link ni...MIGHTY TRIPLE GEM . best tau...dan sangat2 buat saya bertenaga dengan membuat stok untuk anak saya yg da berusia 1y4m2w ...alhamdulilah ni tahun ke dua memyambut ramadhan bulan yg mulia dalam proses penyusuan kepada anak manja @ hero saya...haaaa ni pula untuk ibu-ibudalam penyusuan


VITTAMIN PILIHAN IBU-IBU MENYUSU

haaa...ni la SET 3M yg saya maksudkan...insyaallah...dalam set ni semua lengkap tau...tu penyusuan, kecantikan, lenguh2, sengugut..mcm2 la....best kan product shaklee bukan je untuk penyusuan...tp plus lain2 lagi kelebihan nye...sebab tu saya "JATUH CINTA" ngn product shaklee ni...dulu saya memang payah nk telan pill2 ni..tp pas dapat elebihan Shaklee Product...waaaa...terus kan la sbb memang tak rugi....

LAGI 1...bulan julai ni OFFER JULAN VITAMIN-C BUY 6 FREE 1...


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.



Maklumat lanjut boleh ke sini....
1. LIKE fanpage  | Ibu Vitamin e-Shop  |
    (anda mungkin bertuah memenangi hadiah dari saya dengan hanya perlu LIKE sahaja)

2. PM saya di fb | Linz Shopee  |

3. SMS/ Whatsapp saya | 017-5836865 |
4. Email | admin@ibuvitaminshop.com  |




Monday, July 16, 2012

Low Hb Semasa Mengandung?Cuba Vitalea...

Seringkali kita dengar ibu yang mengandung mengalami masalah low HB (hemoglobin). Ada yang dah cuba macam-macam tapi masih rendah tahap HB. Vitamin Shaklee yang manakah membantu dalam memulihkan semula paras hemoglobin dalam darah khususnya utk ibu hamil?




JAWAPAN : Pengambilan Vitalea Shaklee (multivitamin lengkap zat besi) amat membantu. Berikut kata MommyIcha dalam entry di blognya mengenai kepentingan zat besi dan pengalamannya mengambil supplemen Shaklee:

"...Semasa mengandungkan Icha, anak pertama, Hb saya paling tinggi pun 12 sahaja. Tetapi, selepas lebih setahun mengamalkan suplemen Shaklee secara teratur, Hb saya 13++, dan saya bukan setakat hamil, malah masih menyusukan Icha!

dan ini lagi pengalaman beliau yg sedang hamilkan adik Icha

"......Berat terakhir saya sebelum lahirkan Icha ialah 52 kg. Lepas bersalin aje, terus jadi 45 kg balik. Hehe. Yelah .. berat Icha je dah dekat 4 kg. Plus berat uri dia yang besar. Air ketuban lagi. Memang berat saya sebenarnya tak bertambah mana pun.Now ni, mengandungkan adik si Icha. Pun nampak ada tanda-tanda macam tu. Lagi-lagi kali ni saya masih breastfeed si Icha dan saya berpuasa pula tahun ni. Risau tau ... tapi, sebab semalam masa scan baby nampak baby bersaiz sepadan usia dan aktif aje. Hilang risau saya.Kali ini saya berazam mahu makan suplemen Shaklee secara konsisten. Untuk kesihatan saya dan baby. Untuk tenaga saya dan baby. Kali ni juga saya akan sungguh-sungguh berlatih lahirkan baby. Taknak dah vacuum. InshaALLAH. Saya akan cuba...."



dan ini lagi pengalaman2 ibu hamil lain yg gembira dgn kesan Vitalea Shaklee (multivit lengkap dgn zat besi )





Fungsi Utama Iron (zat besi) - Untuk darah yang sihat


MAKLUMAT PENTING 
· Lebih daripada 200 billion sel darah merah di hasilkan setiap hari 
· Setiap saat 2.5 juta sel DARAH BARU di keluarkan ke dalam sistem darah
 · Iron menjadi sebahagian daripada struktur hemoglobin yang membawa oksgen ke tisu dan sel TANDA-TANDA KEKURANGAN IRON

· Pucat, tercunggap-cunggap
· Keletihan & kelesuan luar biasa
· Pergerakan yang perlahan
· Anemia ( Penyakit Kurang Darah)
- masalah sembelit
- tidak bermaya
- kuku pecah (retak)
berat bayi tidak naik walau menyusu susu ibu


SIAPA YANG PERLUKAN IRON
· Wanita -- mengandung, menyusu, yang belum menopaus
· Bayi, kanak-kanak, remaja ( gemarkan makanan ringan)
· Mereka yang suka gunakan ubat-ubatan ( pendarahan usus ) contoh asprin
· Penderma darah
· Semua orang


FUNGSI LAIN
· Bantu tukar beta carotene vitamin A
· Bantu buat kolagen ( pelekat/simen pada sel )
· Bantu pengeluaran antibodi
· Bantu buang lemak dalam darah
· Bantu pembuangan toksin dalam hati


BERAPA BANYAK IRON
· 18 –mg @hari
· Kita hanya mendapat 9-mg @ hari
· Problem terbesar adalah iron susah di serap daripada makanan. Hanya 10% iron yang dapat daripada makanan.
· Jika banyak minuman kopi, tea, dan minuman bergas penyerapan juga susah kerana ia menghalang penyerapan


PERBEZAAN SHAKLEE
· Iron + C Kejayaan Shaklee dalam pemakanan tambahan.
· Perbezaan Shaklee ada tambahan vitaminC
· Vitamin C membantu iron diserap dengan lebih baik  



 Credit to AzrinMohd




Berminat??ingin tahu lebih lanjut..dan perlukan konsultansi ..blh PM saya (Linz Shopee/facebook) / Whatsapp ~017-5836865





10 Kebaikan susu ibu...

بسم الله الرحمن الرحيم
(Sumber ini dari majalah Mother&Baby)
1) Susu ibu mempunyai kandungan lemak, gula, air dan protin yg tepat yg diperlukan bg perkembangan dan pertumbuhan fizikal dan mental bayi.~tak payah pike2 susu mane yg bagus..
2) Ia membina immunity badan bayi dan memelihara mereka dari penyakit serius seperti asma, eczema, diabetes, leukimia dan jgkitan kpd telinga, dada serta kemaluan bayi. Menyusukan bayi juga mengelakkan dari bayi terkena sembelit dan sakit perut.~Arissa jarang sakit...kalau sakit pun kejap jer...
3) Is juga mengurangkan risiko obesiti yg mana bayi anda mula menyesuaikan tahap atau sukatan susu yg mereka perlukan. ~debab mcm mane pun, Arissa tak obes tau...hehehe...
4) Meningkatkan IQ mereka.~insyaallah...terbukti baby yg bf agak bijak..bukan saya nak ckp baby tak bf tak bijak yer..
5) Meningkatkan perkembangan visual.~ :)
6) Juga jarang demam atau sakit ~demam tu biasa la kan tp kurangla kekerapan berjumpa doctor tu

Kebaikan kepada ibu
1) Mengurangkan risiko mendapat kanser payudara, ovari dan osteoporosis.~wah bagus..
2) Hidup anda indah dan mudah!! ~hehehe, x perlu bgn malam bancuh susu, gi shopping or jalan2 x yah bawak susu...mudah kan?
3) Membantu membakar 500 kalori sehari dan mengecutkan uterus atau rahim dgn lebih cepat. ~Cepat turun berat bdn kan????patut la i slim..hahah..perasan..
4) Ketika menyusu, badan kita akan menghasilkan hormon endorphins yg membantu hubungan bayi dan ibu lebih rapat. Physical contact sgt penting kpd bayi baru lahir, membuatkan mereka berasa selamat, warm dan selesa. ~part ni yg saya paling suke..

Thursday, July 12, 2012

Bersyukur padaNYA....Alhamdulilh...

Alhamdulillah...saya bersyukur dengan biz yang saya buat..nak senang bukan mudah..tp alhamdulilh...saya berada pada naungan yang betul dengan kengkawan yg sporting bertambah lagi dengan pelanggan yang semuanya sporting2....insyaallah kalian saya doakan yg terbai dari segi apa yg kalian mahukan...insyaallah..


Saya bermula dengan 0 / zero...berkat restu suami., keluarga, kawan2 yang saya tak kenali selama ini semain rapat dan perniagaan alam maya membawa saya kepada persahabatan pada mereka..semuanya melalui perniagaan saya ini...alhamdulilah..saya nak semua pelanggan-pelanggan saya merasa happy bila bersama saya..saya nk buat yg terbaik untuk mereka..win- to -win...insyaallah...saya t nak membebankan mereka yg keterlaluan...


dan hari ni...alhamdulilh..setiap order saya pos out dengn cepat dan alhamdulilh sampai pada masanya..kengkadang tu "TERLEPAS" juga..sbb saya tahu..mr. POSMEN pun ada tahap penghantaran mereka..dan sbb kan sekarang smua di hujung jari...maka kerja mereka untuk menghantar pun semakin banyak..Saya tak salahkan mr.Posmen ni..kadang kita pun penat juga kan...dan harapan saya pelanggan saya sentiasa bersabar...alhamdulilh..mereka sporting2 semua..






Sentiasa senyum adalah baik...dan beberapa hari ni...dapat sms/ PM dari pelanggan saya.semuanya buat saya merasa tersenyum dan bangga epada mereka...sebab memilih Vitamin Shaklee sebagai makanan tambahan untuk mereke sekeluarga...

Antara PM dari Fb yg Linz Shopee yang saya dapat..

"Tq...order dah sampai td... Ada 2 brite happy dr kwn sy yg sy introduce shaklee..n consultation dr awk n order pun dr awk...mslh kputihan (yg dah jd hijau) skrg dah nampak prubahan...kputihan dah mula kurang n skrg jd kuning2 cair..n kwn sy yg mslh period bhari2 n kuar brown stain tu pg ni bgtau dia dah period mcm biasa lps awk introduce GLA..." 

dan lain nye yg ni...baru konsultant dan dah nampak perubahan +ve...


"Salam.. Sy dh dpt parcel smalam.. Actually on sunday my fren dtg kasi pressie set ni.. Trial.. Terkejut saya! Rezeki saya kali ni.. Dh try since sunday.. Up til today, alhamdulillah...susu bertambah.. Hari tu pump 2oz je.. Now boleh increase up to 100ml per session.. Alhamdulillah.. And mcm pekat sikit kan! Badan pun rasa sihat tho xcukup tdo...

Thanks also for the notes full of goof information.... Rasa bersemangat nak kumpul susu anak!

Tq sgt sgt k.. Sinxe saya ada 2 pack ni, next 2mnths insyaAllah saya order lg.. Tq sgt sgt.."

BEST kan..saya rasa teruja dengan PERUBAHAN mereka...ini di antara yg dapat..lain nya melalui sms dan ada lagi kat PM.. :)

Sebab tu saya selalu ingatkan ...lain orang lain perubahannye...sebab badan kita lain2 penerimaan kan..untu saya ada lambat sedikit..seba dari bujang memang payah nk serasi dgn apapn..tapi dengan Shaklee vitamin...saya rasa selesa..ana saya pn alhamdulilh..da 1y5m menyusu SI dan kulit nye buat saya geram...lembut...ulit baby kan...nak di cubit2..je tiap hari...baru 1y5m...tapi bercakap nye mmg tak pelat dan banyak cakap...alhamdulilh...dia mudah nak faham apa kita cakap...saya nak buat yang terbaik untuk anak saya...zaman moden kita kne majju ke hadapan demi anak2..saya nak jadi kawan pada anak saya...sampai saya tutup mata di dunia ini..insyaallah..saya buat yg terbaik untuk anak saya...begitu juga anad2 semua di luar sana...jom kita buat yg terbai untuk anak2 saya..saya jadikan ini panduan dan pengajaran buat saya...


insyaallah..nak banyak luangkan masa untuk anak saya..seba itu anugerah dan amanah yg DIA telah bagi kat saya dan suami saya...

mommies semua pun boleh :) 




Wednesday, July 11, 2012

Kita berusaha ..ALLAH yg menentukan segalannya... ^___^

Assalamuailaikum....jumpa lagi pagi ini yg hujan renyai2....tp tetap meneruskan amanah yg telah diberi...kereta pn pancit pg td time nk hantar anak ke umh "mak" dia..sib baik husban kesayangn ada kat umh..boleh la membantu..kalu tk mmg minta orng lain la jawab nye...syukurr...alhamdulilh semua nye di permudahkan...kita hanya manusia biasa yg Allah bagi kemudahan kat dunia ni untuk sementra watu..sampai masanya Allah akan minta dikembalikan kesemuanya...time tu la penamat untuk kita...tapi selagi Allah masih beri peluang..kita buat yg terbaik dalam kehidupan kita berlandaskan panduan yg telah ditetapkan olehNYA...insyaallah kita sentiasa diredai..amin....:) eh panjng lebar pula...sebenarnya nak bercerita n berkongsi ilmu serta kegembiraan pelangan member ni...PENANTIAN dia selama beberapa tahun untuk dapat cahaya mata alhamdulilh berhasil...hasi dari USAHA+ DOA padaNYA...

credit to; kak yati


Sebelum bercerita panjang lg...saya suka ingatkan bahawa Shaklee ni hanyalah IKHTIAR dan USAHA untuk meningkatkan tahap kesihatan suami dan isteri ke tahap optimum.Lesihatan diri individu itu samaada lelaki mahupn perempuan adalah faktor utama yang menentukan samada seseorang itu mampu menghasilkan sperma yang sihat bagi si suami atau telur yang matang bagi si isteri...Dua-dua memainkan peranan penting...^__^ kerjasama..


Bagi kebiasaaan pasangan suami isteri yang sudah berkahwin lebih daripada setahun namun masih belum dikurniakan cahayamata, dinasihatkan berjumpa dengan pakar untu pemerisaan lanjut. Mungkin dari segi luaran nampak sihat, tetapi dalaman seseorang kita tak tahu mungkin ada yg kurang dan boleh diperbaiki..Sebaiknya suami isteri dinasihakan menjalani pemeriksaan...


Jom baca entry ini...

Berikut saya kongsikan salah satu feedback yang saya terima daricustomer GenkiMomma. Gembira sungguh rasa hati ini apabila menerima kiriman SMS dari customersetahun kemudiannya(21/02/2012), yang menyatakan beliau kini sedang mengandung 9 bulan, dan hanya menunggu hari untuk bersalin.***

"Salam Pn Arnie, saya Aza, masih ingat tak? Customer dari Sabah."

"Thank you kak arnie, nak buat testimoni tapi malas nak taip kat laman web akak, hehe, coz lepas makan shaklee saya mengandung, sekarang tengah tunggu hari jer untuk bersalin."***

"9 bulan lebih sudah, tinggal nak tunggu hari je."
Ini mesej dari Aza setahun yang lepas (05/03/2011):


"Salam arnie, saya aza nak tau pakej untuk ibu mengandung. Saya baca artikel semua pakej untuk yang dah mengandung, tak tau mana satu pakej untuk kesuburan. TQ."

Buat pengetahuan anda, Puan Aza membeli vitamin pakej penuh(BUKAN pek percubaan), dan vitamin di makan bersama-sama dengan suami (BUKAN diambil oleh isteri sahaja).

Walaubagaimanapun, sebagai panduan anda, berikut merupakan di antara vitamin/ suplemen/ pemakanan tambahan yang baik untuk kesuburan suami isteri. Apakah vitamin kesuburan ini, dan bagaimanakah fungsinya kepada sistem reproduksi kita?

Vitamin Asas (Family Wellness Set):
*ESP, Vita-Lea, B-Comp & Vit-C adalah vitamin asas, dan tunjang utama untuk kesihatan badan.

(1) ESP (Protein) - Protein ialah makanan asas kepada sel. Sel yang sihat akan memudahkan proses yang berkaitan persenyawaan, perlekatan telur dan lain2.

(2) Vita-Lea (Multivitamin) - Multivitamin lengkap dengan Iron formula, untuk keperluan badan.

(3) Vitamin C - Bantu proses sintesis hormon-hormon kritikal yang berkaitan dengan seks dan kesuburan seperti androgen, estrogen & progesteron.

(4) B-Complex - Memberi tenaga, perasaan tenang & no stress.

Vitamin Kesuburan:

(5) Vitamin E & Selenium - Terkenal sebagai "vitamin seks". Selain menghaluskan kulit, anti penuaan, melancarkan peredaran pembuluh darah, mencegah pembentukan darah beku, pembentukan sel2 baru (termasuk RNA & DNA) dan lain-lain, ianya juga amat terkenal mempunyai khasiat untuk meningkatkan kelelakian & menyuburkan organ reproduksi lelaki & wanita. Sebanyak 50% Selenium di dalam badan lelaki berada di dalam testikel & duktus seminal. Selain itu, lelaki akan kehilangan selenium melalui air mani. Maka, suplemen Selenium yang cukup sangat membantu hubungan seksual bagi lelaki.

(6) Zinc Complex - Bagi kaum lelaki, zink merupakan zat yang sangat penting bagi proses pembentukkan hormon testosterone, bantu kekalkan jumlah air mani, bantu kekalkan paras testosterone yang bersesuaian, serta memberikan tenaga untuk sperma agar lebih aktif menuju ke ovum. Selain itu, zink berperanan dalam proses pembentukan genetik, iaitu pada DNA (Deoxyribose nucleid Acid). Secara keseluruhannya, Zink membantu mengekalkan keinginan seksual yang tinggi dan menghasilkan sperma yang sihat. Kekurangan Zink bagi lelaki akan mengakibatkan pelbagai masalah seksual termasuk sperma yang abnormal, dan penyakit prostat.

Zink digunakan untuk kesuburan bagi wanita kerana zink akan melindungi sperma dan melawan bakteria dalam vagina.

(7) Alfalfa Complex - Diamalkan oleh wanita, terutama bagi mereka yang rasa "sakit ketika bersama", membantu atasi masalah keputihan, masalah haid yang tidak teratur atau senggugut/ sakit pinggang yang melampau tatkala di datangi haid (makan alfalfa bersama kalsium), dan turut membantu dalam hubungan suami isteri (bertindak seperti Kacip Fatimah). Ada juga sesetengah sumber yang mengaitkan Alfalfa bantu di dalam masalah PCOS.

(8) GLA Complex - Diamalkan oleh wanita, terutama yang menghadapi masalah haid tidak teratur. Gamma Linolenic Acid (GLA) bantu wanita hasilkan cecair serviks yang subur & berkualiti, yang juga dikenali sebagai "Mukus serviks putih telur (egg white cervical mucus)". Cecair serviks jenis ini sangat subur, nipis, berair, cerah & likat, dan sangat2 membantu sperma berenang terus ke uterus, keTiub Fallopio, dan ke telur (ovum). Tambahan, cecair serviks yang sangat subur ini juga akan bantu sperma hidup lebih lama iaitu sehingga 5 hari di dalam Tiub Fallopio, yang mana akan membantu proses persenyawaan walaupun anda tidak melakukan hubungan seksual semasa si isteri sedang subur (waktu ovulasi).

***Peringatan: Vitamin Shaklee ini hanyalah sebahagian daripada usaha sahaja, ya. Taraf kesihatan anda suami isteri turut menjadi faktor utama kesuburan, dan pastinya rezeki ini datang dari Allah Yang Maha Esa! TIADA JAMINAN anda akan terus mengandung selepas mengamalkan vitamin semulajadi ini.


_________________________________________________________________


Untuk sekali lgi...saya perlu ingatkan untuk keterangan lanjut boleh pm saya melalui facebook / sms/call saya secara terus..saya akan beri cadangan vitamin mana yg diperlukan untuk asas.. TIDAK semestinya anda mengambil kesemuanya..TETAPI untuk kesihatan OPTIMUM saya cadangkan untuk anda juga.dan jadual pemakanan suami isteri akan saya sertakan kepada anda...Saya ni bukan pakar sakit puan...tetapi seronok berkongsi hasil pemakanan saya sekeluarga dengan vitamin semulajadi ini...^_^ sihat selalu...
_________________________________________________________________



Maklumat lanjut boleh ke sini....
1. LIKE fanpage  | Ibu Vitamin e-Shop  |
    (anda mungkin bertuah memenangi hadiah dari saya dengan hanya perlu LIKE sahaja)

2. PM saya di fb | Linz Shopee  |

3. SMS/ Whatsapp saya | 017-5836865 |
4. Email | admin@ibuvitaminshop.com  |

Saturday, July 7, 2012

TESTIMONI - ESP ( gebu, anjal, berseri-seri )

    kredit to : mama faiz
Pada mulanya, aku minum Energizing Soy Protein (ESP) sebab nak tambah susu dan memperkayakan khasiat susuibu sahaja. But then, aku terasa kelainan pada tubuh badan aku sendiri. Apa kelainannya? Meh aku list down.

  • Kulit badan terasa licin. Kalau dulu aku gesel-gesel kaki antara kaki terasa noo kasarnya. Macam pekerja buruh pon ada. Kekeke. Tapi sekarang, sungguh seronok nak gesel kaki sendiri. Err. Kenapa bunyi  macam tidak senonoh je ni? Okeh, NEXTTT!
  • Tapak kakiku yang kasar berdengkang sebelum ini sudah licin yow! Yang ini, suamiku yang perasan tahu? Masa tu duduk bersila, pastu dia tanya, "Eh, mana pergi kulit kasar kat tapak kaki awak? Dah hilang?" I pon tersipu-sipu malu. Cececece.
  • Kulit muka jadi berseri, anjal dan gebu. Hoy gilalah buat entry up diri sendiri. Tapi betul okeh. Aku tak tipu. Dah ramai dah perasan dengan perubahan muka aku sendiri. Semua akan cakap muka aku berseri-seri. Sampai ada yang kata pembawakkan budak! HOY!
  • Aset-aset' peribadi terasa gebu dan anjal. Ini tak payah cerita panjang. Nak tahu PM aku. Muehehehe.
  • Badan yang dulunya terasa mudah penat, letih dan lesu terasa segar je setiap hari. Bab ini, aku cadangkan pengambilan bersama Ostematrix (pil Kalsium).
Fakta : Pengambilan Protin adalah sangat diperlukan bagi makanan sel-sel dalam badan kita. Sel badan yang sihat akan menjamin penyerapan vitamin-vitamin lain yang kita makan dengan lebihefektif dan optimum.
_______________
sumber : Blog beliau










* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya 017-5836865 atau add fb (Linz Shopee Shaklee)  untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya dan sepanjang keperluan saya aan guide anda...Insyaallah .Sharing is Caring...:)