Sunday, February 10, 2013

MENGALAMI MASALAH PENYUSUAN UNTUK ANAK TERCINTA???

Apa??? susu kurang??? drop??? baby macam tak kenyang??? JANGAN terlalu risau...sebenarnya kita tak boleh terus set susu kita kurang or tak cukup untuk anak kita...apa yang perlu kita buat adalah meyakinkan diri kita sebaik mungkin bahawa..penyusuan kita untuk si manja adalah mencukupi dan baby kita kerap menyusu sebab dia nak besar...betul kan... ^__^

Kenapa kena berfikiran macam tu??? sebabnya..once kita set kat mind kita yang susu kita tak cukup la ape la ..ni tak sesuai la...ni tak elok, baby tak kenyang la...SEBENARNYA..otak kita akan terus ke mid set kita ...dan tindak balas dalam badan kita akan memberi signal ke otak untuk memikirkan terus susu tak cukup...APA kata kita buat sebaliknya???? bagaimana??? 

Mudah sahaja...kita sentiasa berfikiran positif dan set serta yakin kan yang susu kita CUKUP untuk si manja kita...dan TARGET penyusuan kita sehingga anak berusia 2Y...(tak mustahil) dan ramai mommies yang berkerjaya HEBAT ..BERJAYA dalam penyusuan si manja mereka...so PHD la dalam penyusuan..betul kan ^___^..Jangan mudah mengalah dengan sedikit CABARAN dalam dunia penyusuan ni...sebenarnya ianya sangat-sangat menyeronokkan...

Dan untuk menambahkan kebaikkan dalam dunia penyusuan kita ni...mommies perlu tahu yang kita berkongsi segala zat dan protien dengan simanja kita kan...tak semestinya kita tak mengalami masalah penyusuan tak perlu mengambila makanan tambahan seperti vitamin...tu semua terpulang pada induvidu...sebab badan kita ni perlu dan nak pakai lama..kena la bijak untuk masa hadapan..pengambilan vitamin sangat membantu mommies yang hebat untuk kekal cargas dan tampil ceria setiap hari...

 
 

Bila mencari sesuatu untuk diri sendiri..ini bermakna kita MENGHARGAI akan diri kita sendiri sebelum suami lebih menghargai kita..dan ini adalah bagi mereka yang penyusuan sentiasa pada tahap yang baik..TAPI sebenarnya badan kita perlukan makanan tambahan...
 
>>>>Sangat dicadangkan untuk ibu yang mengalami masalah penyusuan<<<

1.Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari... maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau ketiadaan zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali.

2.Set yang paling sesuai untuk ibu yang mempunyai stok yang sedikit, atau yang tidak mempunyai stok susu yang banyak

3.Bagi ibu-ibu yang baru mula nak menyimpan sok ini adalah pilihan yang tepat

4.Set yang paling sesuai untuk ibu yang ingin relaktasi / induce relactation -contohnya ibu telah berhentikan menyusui anak, jika mengamakan set ini, bersama2 tips yang saya bagi, insyaAllah penyusuan boleh dimulakan semula dengan syarat ibu kuat berusaha / ibu yang mahu menyusukan anak angkatnya
.
 
 

BERMINAT dan KETAHUI lebih LANJUT????
 
Untuk sebarang pertanyaan dan konsutansi anda boleh hubungi :-
1. LIKE fanpage  | FirstChoice e-Shop  |
    (anda mungkin bertuah memenangi hadiah dari saya dengan hanya perlu LIKE sahaja)

2. PM saya di fb | Linz Shopee  |

3. SMS/ Whatsapp saya | 017-5836865 |
4. Email | admin@ibuvitaminshop.com  | dinzlin@ymail.com |
 
 
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 
 
 credit to.dazzlingmum
 

No comments:

Post a Comment