Friday, April 5, 2013

Rahsia Susu Ibu Meriah Bersama Set Penyusuan Shaklee

Ramai dan hampir kebanyakan ibu-ibu masa kini menyusukan anak dengna susu ibu kan...alhamdullillah...Seronok kita melalui fasa-fasa penyusuan ni kan...TAPI ada satu tahap..yang mana ibu-ibu mesti takut dan agak risau bila susu kurang, susu drop atau baby tak kenyang menyusu dengna kita kan...semua ni mesti ibu akan laluinya...TAPI jangan risau..semua ada jalan penyelesaiannya kan...Bagaimana untuk tambah susu ibu secara konsisten...
Dan...JANGAN terlalu cepat mengalah dengan mencari SUSU FORMULA untuk si manja anda..cian si manja kita...sedap danseronok nya dia menyusu susu ibu..tetiba pula tukar perasa lain..mesti perasaan kita pun rasa lain kan...mesti tak seronok...sedangkan yang dah melalui fasa penyusuan selama 2tahun pun rasa nak menangis untuk cerai susu ibu..apatah lagi anak yang baru berusia sedari dua bulan hingga dua tahun...mesti kita rasa ralatkan...

Jom ibu-ibu kita buat pemeriksaan dari kita dahulu...


  • Kurang stimulasi e.g. kurang mengepam atau tidak mengepam susu.
  • Tidak mengepam susu dengan konsisten.
  • Pengambilan ubat atau jamu yang boleh memberi kesan kepada susu badan
  • Pengurusan susu badan oleh pengasuh bayi yang tidak efisyen.
  • Bayi mengalami nursing strike.
  • Ibu cuba untuk berdiet.
  • Ibu mengalami stress atau tekanan perasaan yang boleh menganggu proses penyusuan dan perasaan bayi ibu.
#Percaya tak..dalam kita menyusukan bayi..kalu perasaan kita marah, tekanan dan sebagainya..bayi mesti akan buat perangai juga..seperti menangis, meragam ...sedangkan kita da  bagi susu badan lama pun# 

Cuba ibu-ibu buat pemeriksaan perkara-perkara di atas...adakah kita tergolong pada senarai di atas...kalu YA ..bagaimana untuk kita atasi nya???


Bagi saya dan sebab utamanya saya dah lalui fasa semua tu dan pernah alami sebagaimana ibu-ibu lalui kini..ini adalah perkongsian dan saranan saya untuk para ibu...

Set Penyusuan Shaklee
SET PENYUSUAN SHAKLEE



Sebarang PERTANYAAN boleh HUBUNGI :-

1. LIKE fanpage  | Kedai Vitamin  |
    (anda mungkin bertuah memenangi hadiah dari saya dengan hanya perlu LIKE sahaja)

2. PM saya di fb | Linz Shopee  |

3. SMS/ Whatsapp saya | 017-5836865 |
4. Email | admin@ibuvitaminshop.com  | dinzlin@ymail.com |

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease..



Read more http://vitaminsemulajadi.com

No comments:

Post a Comment