Thursday, April 25, 2013

Jom Sihat Bersama Ostematrik Shaklee dan Advance Joint Tablet Shalee

Fungsi OSTEMATRIK dan ADVANCE JOINT HEALTH TABLET
Jom kita bercerita dulu tentang sakit lutut dan punca kenapa jadinya sakit lutut ni...
Apa itu sakit lutut?
Punca utama sakit lutut adalah Osteoartritis.  Osteoartritis  sendi lutut tergolong dalam salah satu penyakit kronik yang menyerang apabila seseorang berjalan, berdiri dan kadang kala semasa rehat juga.

Tanda-tanda awal Osteoartritis  sendi lutut adalah sakit apabila mula berjalan atau hendak bangun. Sakit tersebut mungkin akan hilang apabila berjalan. KAdangkala terdapat bunyi meretih (krepitus) atau berasa tidak selesa mengerakkan sendi.
Apabila keadaan ini berterusan dan Osteoartritis bertambah teruk, lutut tersebut menjadi bengkak disebabkan reaksi cecair synovial. Tulang di hujung sendi juga boleh membengkak kerana terdapat pertumbuhan tulang baru yang dipanggil osteofit.

Kenapa sakit sendi lutut?
 Apabila rawan sendi anda menjadi haus disebabkan faktor umur dan cara penggunaanya, anda akan mengalami sakit sendi.

 Rawan ini berfungsi sebagai penyerap hentakan dan melincinkan pergerakan. Jika anda tidak merawat proses ini ruang diantara sendi akan bergesel menyebabkan kesakitan.
Sakit sendi berlaku kepada semua peringkat umur.Anda tidak perlu hidup dengan sakit sendi.  Anda boleh menjalani kehidupan yang selesa dan sihat dengan pengurusan sakit sendi yang efektif.

BAGAIMANA ANDA MAMPU MENGUBAH SAKIT SENDI KEPADA GAYA HIDUP YANG LEBIH CERIA?
Kenali OSTEMATRIK dan ADVANCE JOINT TABLET

Joint Health Complex adalah paten, Boswellia ekstrak yg bertindak pantas, ekstrak jagung, vitamin-c zink, kuprum dan manganese yg mana mampu mengurangkan ketidakselesaan sendi.

Ostematrik adalah salah satu KALSIUM yg isinya paling seimbang memastikan kadar penyerapanya adalah 99%.Untuk sebarang pertanyaan dan konsutansi anda boleh hubungi :-
1. LIKE fanpage  | FirstChoice e-Shop  |
    (anda mungkin bertuah memenangi hadiah dari saya dengan hanya perlu LIKE sahaja)

2. PM saya di fb | Linz Shopee  |

3. SMS/ Whatsapp saya | 017-5836865 |
4. Email | admin@ibuvitaminshop.com  | dinzlin@ymail.com |

1 comment:

  1. Informasi yg sangat bermanfaat, sobat...Terima kasih...

    ReplyDelete