Friday, August 3, 2012

Kesuburan :Impian pasangan untuk menimang cahayamata.


Topik yang kengkadang kawan-kawan tercari2 kan...kita hanya merancang...ALLAH yang tentukan semuanya...tetapi kita kena lah usaha bukan mengharap dariNYA semata2 tanpa sebarang usaha...ni saya kongsikan sedikit cadangan dan rasiah tentang vitamin yang diperlukan.


Saya pernah menonton satu rancangan tv , berkisar tentang supplement yang sesuai untuk mengatasi masalah kesuburan. Doktor tersebut menyarankan si suami mengamalkan pengambilan vitamin E dan perlu dengan selenium. Doktor tersebut sendiri memaklumkan selenium biasanya dijual secara berasingan dan vitamin E akan lebih berkesan jika diambil bersama selenium.
Selepas itu saya ke farmasi membelek botol2 vitamin...memang betul ada dijual secara berasingan selenium itu.

Kemudian saya berkongsi dengan kawan saya yang turut amalkan Shaklee, beliau seorang doktor. Beliau sendiri mengatakan bagusnya Shaklee ini kerana vitamin E lengkap dengan selenium dan sebab inilah ia mudah nampak hasil dan kesan kepada si pengamal.

Terdapat beberapa pasangan yang telah lama berkahwin dan masih belum dikurniakan zuriat yang meminta cadangan supplement apa yang sesuai diamalkan terutama bagi mereka yang ada masalah kurang subur. Saya cuma menyarankan vitamin asas seperti protien, multivit, viamin b dan c manakala si suami bagus amalkan tambah zinc dan vitamin E.*

Namun tidak boleh bergantung sepenuhnya melalui vitamin semata-mata. Si pasangan ini perlulah sama-sama berusaha untuk kehidupan yang seimbang dengan emosi yang stabil dan mampu mengawal tekanan. Adakala hormon yang tidak stabil boleh menjejaskan penghasilan sperma dan ovum. Kadang kala cara hidup yang sibuk, stress dan keletihan akan menyebabkan kemurungan, kedinginan dan akhirnya mengganggu emosi.

Amalkan cara hidup yang sihat...Tips yang MUDAH!kemesraan bersama pasangan....

impian yang diharapakan dalam sesebuah keluarga...


Biasanya pasangan ini digalakkan mempunyai cara hidup yang sihat iaitu bersenam dan mempunyai aktiviti riadah setiap hari. Makanan yang seimbang serta sentiasa memanjatkan doa pada pencipta iaitu AL Khaliq kerana manusia hanya mampu berusaha.

Supplement ini hakikatnya adalah part of usaha semata-mata. Tiada jaminan pun ia akan memberi impak yang sama pada setiap orang. Maka apa yang dikongsikan dalam mana2 testimoni hanyalah sebagai satu perkongsian yang baik dan moga ia memberi manfaat kepada mereka yang memerlukan.
Berminat nak dapatkan GLA, Vitamin E dan Ostematrik Shaklee yang ? Sila pm saya dan dapatkan konsultasi penuh ! ~ ini adalah antara cadangan untuk kesuburan wanita~ Keterangan lanjut boleh hubungi saya or PM saya...

Pelbagai kelebihan dengan GLA ini...

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Maklumat lanjut boleh ke sini....
1. LIKE fanpage  | Ibu Vitamin e-Shop  |

    (anda mungkin bertuah memenangi hadiah dari saya dengan hanya perlu LIKE sahaja)

2. PM saya di fb | Linz Shopee  |

3. SMS/ Whatsapp saya | 017-5836865 |
4. Email | admin@ibuvitaminshop.com  |
No comments:

Post a Comment