Saturday, August 18, 2012

Vitamin Untuk Ibu2 Preggy....

Vitamin untuk Ibu Hamil

بسم الله الرحمن الرحيم

Sejak dua menjak ni semakin ramai saya dengar kawan-kawan yang mengandung lagi.Alhamdulillah..Saya?Tunggu lah dulu..Hehe....Tak puas bermanja dengan Muhammad Hail Maghdee...


So kali ni saya nak share supplement2 yang sesuai anda hamil sepanjang tempoh mengandung.


  1. Vitalea with Iron
  2. B Complex
  3. Vitamin C
  4. Ostematrix
  5. ESP/ Mealshake
  6. Omega Guard

(1) B-Complex - 1 tab dailyTak perlu ambil acid folic separately, because this B-Complex dah lengkap dgn 8 kumpulan B, termasuklah asid folik.

(2) Vita-Lea with Iron - 1 tab daily. Vita-Lea adalah multivitamin. jadi preggies tak perlu ambil obimin lagi.

(3) Vit-C - 1 tab daily. Improve your antibodi, natural antihistamine and collagen source, so will reduce stretch mark effect.

(4) OsteMatrix - 4 tab daily, will give you 1000mg calcium needed daily. Setiap satu tab ada 250mg Calcium. Ibu mengandung perlukan 1000mg-1300mg calcium sehari untuk pembentukan tulang yg kuat dan gigi utk baby. kalau preggies rajin minum susu penuh kalsium segelas sehari, ambil 2 biji OsteMatrix sehari sudah memadai.Sangat sesuai kalau ibu tak boleh minum susu.


(5) Protein (ESP) Bancuh satu sudu ESP ke dalam secawan air dan diminum. Sekali sehari ajer. air mestilah air suam - plain water or any fave drinks (milo/ susu. ESP ini akan berikan tenaga berterusan, supaya pregges tak cepat letih, selain mencantikkan kulit. kurang stretch-mark effect.


(6) OmegaGuard - 1 tab daily is enough. Selebihnya, khasiat DHA ni boleh didapati dari pemakanan seharian. DHA dan EPA dari Omega nie penting untuk pembentukan otak dan mata baby. untuk preggy mommies pula, ia membantu mengawal paras kolesterol dalam badan.


Credit to AzrinMohd

 Ingin tahu lebih Lanjut boleh la SMS or Call ~017-5836865~ or FB/ Linz Shopee 

No comments:

Post a Comment