Sunday, July 22, 2012

Vitamin Penyusuan Yang Sesuai Untuk Ibu-Ibu

بسم الله الرحمن الرحيم

Alhamdulilh....syukur sangat kepadaNYA


Ramai juga yang bertanya kepada saya..Yang mana satu sesuai untuk saya?Macam ada banyak Set Breastfeeding Shaklee..Set Breastfeeding terdiri daripada 3 set iaitu:

1. Pilihan Vitamin 1

2. Pilihan Vitamin 2

3. Pilihan Super Duper Mom

secara ringkas saya jelaskan,

Pilihan Vitamin 1 
Ini ialah untuk ibu yang tiada masalah penyusuan. Ianya lebih untuk memperkayakan susuibu dengan zat dan nutrisi semata-mata. Apa yang ada dalam vitamin 1 ? Vitalea with iron formula, Vitamin B, Vitamin C dan Alfalfa. Memang khas untuk mereka yang tiada masalah penyusuan. Vitamin B lebih kepada keperluan pertumbuhan otak dan emosi, Vitamin C fokus on imun sistem, Vitalea demi pertumbuhan dan pembesaran secara lengkap dan menyeluruh manakala Alfalfa sebagai peransang demi membantu mempercepatkan penghasilan susuibu disamping membantu mengurangkan masalah eczema sekiranya si bayi mengalami masalah tersebut.

Gambar hiasan

Pilihan Vitamin 2


Pilihan Vitamin 2 lebih kepada ibu yang ada kekangan untuk lengkapkan keperluan kalsium dalam diet harian (kalsium dan protien adalah asas kepada penghasilan susu). Kalsium Shaklee lebih dikenali dengan nama Ostematrix adalah formula lengkap kalsium, magnesium dan vitamin D. Set E ialah set B ditambah dengan ostematrix.
Siapa yang perlu set ini? Ibu yang mengalami kemerunduman susu setiap kali PMS
. Selain itu set ini membantu si ibu cergas, bertenaga walau kurang tidur selain diperlukan untuk tulang bayi serta pembentukan gigi si kecil. Walaubagaimanapun, set B + ESP juga sangat bagus diamalkan sekiranya si ibu punya masalah penghasilan susu yang lambat serta bayi mudah lapar.
Pilihan Super Duper Mom 

Untuk ini mengandungi Pilihan Vitamin 1 , ESP dan Ostematrix. Siapa yang perlu amik set ini?
dan ini digalakkan kepada ibu yang ada masalah penyusuan,
si ibu yang nak mula menyimpan stok,
si ibu yang mahukan anaknya mudah lena waktu malam dan
ibu yang sedang relaktasi atau induce lactation.
Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari... maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau lohong zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali.


Sila dapatkan khidmat konsultasi sebelum anda membeli mana-mana set di atas. Pastikan anda mendapat ilmu dan maklumat yang selengkapnya sebelum membeli.
Credit to AzrinMohd

Berminat boleh PM atau Whatsapp saya di 017-5836865

No comments:

Post a Comment