Thursday, May 16, 2013

Vitamin Banyakkan Dan Tambah Susu Ibu?

Persoalan orang ramai..Ada ke Vitamin Banyakkan Dan Tambah Susu Ibu? Menjadi ke? Dan ramai juga yang masih keliru dengan statement “adakah pengambilan supplement tertentu dapat menambah susu badan? 

Bagi saya dan jawapan saya YA! dan Insyaalalh seandainya para ibu FAHAM akan konsep "supply on demand" dan sentiasa YAKIN yang SUSU IBU anda banyak dan cukup untuk si manja ibu....Bila Semakin kerap bayi menyusu maka ..semakin banyak permintaan dalam badan kita yang di proses dalam otak kita untuk memberi "signal" untuk proses seterusnya...

Lagi banyak rangsangan (direct feeding/pam) dan  lebih kerap breast dikosongkan maka lebih cepat susu terhasil.  Ibu-ibu perlu menjaga pemakanan (seimbang, berkhasiat, mengikut jadual makan setiap masa,  jangan skip makan sebab nak diet, minum air secukupnya, rehat, jangan stress dan banyakkan berdoa kerana rezeki susu untuk anak kurniaan Allah jua.


Milk Booster
Susu Ibu Adalah Yang TERBAIK
Adakah pengambilan supplement dapat membantu?

Pengambilan supplement tertentu yang bersesuaian dengan keperluan ibu menyusu dapat membantu ibu-ibu lebih bertenaga, perjalanan darah lebih lancar, emosi lebih stabil. Dengan itu perjalanan penyusuan bayi juga bertambah lancar dan menyeronokkan.

Pengambilan vitamin ini adalah salah satu untuk mengelak dan menjauhi para ibu dari merasa penat, stress dan kurang berkeyakinan pada diri sendiri...bila hati ibu tenang..tidak terasa tertekan dan tidak di bebani dengan pelbagai kemungkinan...insyaallah tiada masalah dalam penyusuan susu ibu...

Set breastfeeding Shaklee membantu ibu-ibu menyusukan anak dengan lebih berkesan, menyihatkan tubuh badan dan memberi tenaga. Dahulu ramai ibu yang pada mulanya tak yakin dengan Shaklee produk TAPI bila sekali "pekena" wouuu..., alhamdulillah kini berlonjak kegembiraan dan TERUS menjadikan Shaklee sebahagian dalam gaya hidup sihat untuk seisi keluarga...

Nasihat saya -- Jangan sesekali, tunggu susu merudum baru tercari- cari sesuatu untuk mendapatkan set-set hebat untuk ibu menyusu ini tau..

Ok, Jom tengok apa vitamin yang sesuai untuk ibu menyusu:

1]  Set Triple M : Set Premium dengan Vita-Lea, B Complex, Vita-C (diganti Zinc sementara), Ostematrix, Alfalfa, ESP

2]  Set Eufor Pack : Set untuk yang elergi alfalfa mengandungi Vita-Lea, B Complex, Vita-C (diganti Zinc sementara), Ostematrix

3]  Set E : Vita-Lea, B Complex, Vita-C SR (diganti Vita-C Chew), Ostematrix, Alfalfa

4]  Set B : Set Asas mengandungi Vita-Lea, B Complex, Vita-C (diganti Vita-C Chew), Alfalfa


Jangan Tunggu lelama .JOm ORDER sekarang .DAn Sebarang PErtanyaan serta FREE consultant terus Hubungi ; 

1. LIKE fanpage  | Kedai Vitamin  |
    (anda mungkin bertuah memenangi hadiah dari saya dengan hanya perlu LIKE sahaja)

2. PM saya di fb | Linz Shopee  |

3. SMS/ Whatsapp saya | 017-5836865 |
4. Email | admin@ibuvitaminshop.com  | dinzlin@ymail.com |

2 comments:

  1. salam, saya singgah sini lepas nampak awak komen kat blog saya..

    Insyallah...sama2 lah kita jadi businesswoman yang masih mementingkan anak2 dan keluarga. Kerana dari situ barulah hati tenang, business jalan..hihi..
    Insyallah awak juga boleh jadi sepeti saya..

    Selamat berkenalan

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm..thanks ayu ..insyaallah kita boleh kan..amin..yang kita perlukan adalah kesihatan anak-anak dan keluarga...

      Delete