Thursday, November 15, 2012

APA ITU POWER PUMPING???

بسم الله الرحمن الرحيم

Apa itu Power Pumping? Well a few days a go, one of my old friend mengadu yg hasil tenusu nya drop..Dah mkn n minum mcm2 masih jugak drop...So i suggest to her to make power pumping or hyperstimulation..Sbnr nya dah lama jugak saya tak buat power pumping.Thanks to my fren, sbb dia saya pun rajin jugak buat power pumping. Setelah buat 2x power pumping sambil tgk TV hasil tenusu saya pun meningkat dan boleh tambah stock frozen. My old friend tu pun ade bgtau production dia pun back to normal..Syukur Alhamdulillah...So ape dia power pumping ni???

Power Pumping

Power pumping is a technique that can be helpful in building a milk supply. For more information on basic pumping techniques, see the pumping section below. Here is a brief explanation of power pumping.
Power pumping involves using regular pumping techniques and setup, but in a unique way. The idea is to mimic a baby who is nursing frequently to increase a mother’s supply, as is common in the nursing relationship during a growth spurt. To power pump, hook-up as you would for a normal pumping session, pump for 10-20 minutes, rest 10 minutes, then pump another 10 minutes, then rest for 10 minutes, then pump again for 10 minutes. The mother does this for about an hour, once per day, to increase supply. At other pumping times during the day, routine pumping is used. It can take about a week to see an increase, so don’t get discouraged.

Sebenarnya tidaklah susah untuk buat power pumping ni..Asalkan ada kemahuan...Cara nya senang, lebey2 lagi kalau menggunakan pump yg double pumping pakai letrik lagi..Mcm spectra 3 ke...Freestyler ker...Wah sambil bukak FB or update blog pun boleh buat...Just pump selama 20mins...Rest 10mins..Pump 20mins...Stop 10mins...So total is 1 hour..Insyaallah kalau saya dlm seminggu lepas tu mmg nampak hasil nya..

Bagi saya yg takde pump double pumping  ni, terpaksa la kreatif. Well pump yg salah satu nya ni ialah Avent Manual..Single pump dan manual Okay! Mcm mane nak buat power pumping??? Sbnr nya saya taktau cara saya ni betul ke tak...Sbb saya godek2 pacik gugel tak jumpe plak pasal power pumping utk single pump..So kena lah modify sane sini...Oh bukan modify pump..Modify cara power pumping di aplikasi ajer..
Pump yg sgt berjasa... Muahhh Pump...<----mental!!!

Cara2 nya senang..Instead of pump 20mins..saya pump 10mins sebelah....pastu sambung sebelah lagi 10mins...pastu 10mins sebelah...sampai la total dia 1hour...Penat??Erm....cramp la jugak tgn tekan2 pump sejam...Tapi hasil nya?Pricelesss!!! Hehehe..lepas seminggu...wah superb hasil nye..

See....Walaupun taklah bnyk sgt tp utk 9months bf mom..kalau dpt penuh satu botol MLO tu...wah..melonjak riang tau...hehehe.....




P/S: Lepas ni kene rajin2 buat power pumping!!! Usaha ni semua adalah dari kita sendiri.. :)
credit to; AzrinMohd 



BERMINAT??? dan DAPATKAN khidmat nasihat secara terbuka untuk kita semua hubungi...

1. Linz Shopee (fb)
2. 017-5836865
3. dinzlin@ymail.com ATAU admin@ibuvitaminshop.com  

 


No comments:

Post a Comment