Friday, September 21, 2012

Jom Kenali Bahagian Muka Kita


Sering merasai keberkesanan apa yang kita amalkan pada diri kita terutama nya pada bahagian muka??? jom lihat gambar di bawah ini...








Jadinya..apabila bosan dgn pengambilan supplemen tidak menunjukkan kesan yang memuaskan hati anda?? Jangan salahkan supplement yg kita ambil atau pn menyalahkan diri sendiri...kengkadang kita tak tahu apa yg perlu kita lakukan..sekarang jom semak kembali pemkanan kita bersama. Jom baca perkongsian dari seorang sahabat.

Credit : Jojo LS
What you put in your body just as important as what you put on your skin... 


Sebelum bedtime saya nak share story mory dulu... lately muka naik jerawat dan saya akui makan main bedal jer ape2 hehe... tapi i am treating mys
elf, back to recovery road erm... not easy to have flawless healthy skin...

so bila dalam 21 hari kulit generate sel baru naik juga jerawat, irritations dan sebagainya... we are what we eat... so sememangnya kulit kita adalah organ yang paling besar sekali, namun kulit dan rambut kita is organ that last to receive nutrient...so bayangkan ler kan organ paling last received nutrien, ape baki2 nutrien yang tinggal itu ler sumber nutrient kulit kite, takde pilihan utk kulit kita...kesian nyer... so the best thing to treat our skin is with supplemental food, very potent and rich ones... contohnyer vitamin B(kurang kan stress), Vitamin C(bina kolagen pada kulit) dan Vitamin-E(antioksidan) & GLA(stabilkan hormon badan)... kalo ade bajet Extra Soy Protein(bina sel baru/baikpulih sel rosak) yang non-genetically engineered dan agar kulit lebih sihat amalkan collagen powder... 


kalo tengok refleks poin muka, mane2 yang problematic itu ler bahagian organ dalaman yang jugak tak terima nutrien yang secukupnyer dan amalan Alfalfa(kurangkan inflammation) dan air sangat penting untuk membuang toksik2 yang ade dalam badan kite...

so, ok enough with story mory, I hope my sharing dapat memberi manfaat kepada semua...




Penerimaan kita semua untuk badan masing-masing adalah berlainan...ada yg cepat dan ada yg lambat...saya syok kan ada mengambilmasa 21-90 hari untuk setiap apa yg anda amalkan...dan jaga pemakanan kita seharian demi kesihatan kita untuk masa akan datang...juga untuk diri saya dak sekeluarga saya ...




* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit 




1. LIKE fanpage  | Ibu Vitamin e-Shop  |
    (anda mungkin bertuah memenangi hadiah dari saya dengan hanya perlu LIKE sahaja)

2. PM saya di fb | Linz Shopee  |

3. SMS/ Whatsapp saya | 017-5836865 |
4. Email | admin@ibuvitaminshop.com  | dinzlin@ymail.com |

No comments:

Post a Comment