Saturday, December 15, 2012

BILA DAH LAMA TAK TGK BLOG....

Waaa....rasanya lama juga tak jenguk2 blog ni....mau sebulan lebih ni....sampai kan nak gtau PROMOSI COLLAGEN POWDER Shaklee ni pun just inform kat fanpage n fb je....maaf la kawan2 ye....

Bukan tak nak publish2 ni...tapi tiap malam nak entry ...tak berkesempatan..sbb cian "little hero" lin...kne campak api @ chicken pox ...lama juga..sbb tu sepanjang anak kne campak tu lin tak masuk entry ni....

Dan skrng BERMULA kembali...sbb ...alhmdulilah....syukur padaNYA anak da sihat...dan kesan2 pun da mula kering sepenuhnya....kesian sngt kat ank..tiap mlm tidur mesti tk lena sbb akan terjaga untuk mengaru n tak selesa...tapi...lin juga sangat2 bersyukur..sbb anak tk meragam sangat sepanjang kne campak tu....pas ni..lebih kan penjagaan kesihatan, pemakanan, dak suasana umah....mommies semua kne jaga n alert semua ni tau....syukur sngt...

Mommies semua apa pendapat smeua ttg pantang larang semasa anak kne campak ye???? tau tak ...selama ni lin tk pernah nak ambil tahu...sampai la orng sekeliling ni perasan yg anak lin kne campak sbb nampak ketara sngt kesan kat muka, kaki n tangan anak...terus dorng suh lin pantang macam2....lin mmg la "bf" kan anak lagi...mana la tau tu semua kaitan nya kan...hahahahaa....kelakarnya la...itu ini tak tahu lin ni..bila da kne "sound" tu baru la alert ..pantang makan mmg lagi la kne suh buat...so lin makan berebus or sup-sup TANPA goreng mengoreng....TAPI best gak ...leh jaga n kontrol pemakanan kita yg berminyak..DANNN yg best nya JIMAT minyak masak n tak perlu lama-lama nak siapkan makanan..hihihihi....tu la yg lin tau..TAPI APA PENDAPAT SEMUA TENTANG PANTANG LARANG NI??? dan APA KAITAN NYE??? kalu pantang bab masak2 tu..lain la...pasal pantang dalaman tu yg pelik..tapi tu la kan..orang lama n baru jauh sngt beza nya....orang lama dulu zaman nenek dan moyang kita mana la tau saintins kan...TAPI dalam AL-QURAN sentiasa mendahului saintis...percaya tak??? "ops...lari topik pula" ....

Ok...sekarang lin rasa lega sngt...anak pun da sembuh...just pantang makan je lin nak buat...perniagaan tetap macam biasa...sebab??? free time je buat...tk plu nk rush sbb kita ikut kehendak pelanggan...tu yg best...big boss kat biz sendiri kan...soon....nak WAHM pula...mengikut jejak sifu-sifu yg lain..sngat jeles tauuuuu...

Alama...dan panjang lebar...ok2 jom publish... like Lisa Suriani.."publish" cerita ISTANBUL AKU DATANG    Sangat2 BEST cerita ni...rugi yg tak tgk..pengajaran dan erti pengorbanan tak kisah seorang kawan, kekasih, teman, tunang or suami..mahupun ahli keluarga...

ok..ok..ok.."publish" hihih

 

 


No comments:

Post a Comment